ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Τι λέει ο Κ. Ζούλας για debate Τσίπρα - Μητσοτάκη

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Δημήτρη Τάκη.  Μεταξύ άλλων, τόνισε:
  • Αναφερόμενος στην ακύρωση του debate
 Θα είμαι ο τελευταίος που θα..
επιρρίψω ευθύνες στα μικρότερα κόμματα γιατί το debate είχε προγραμματιστεί σε συμφωνία όλων των κομμάτων να γίνει την 1η Ιουλίου, αιφνιδίως την προηγούμενη εβδομάδα λάβαμε ένα τηλεφώνημα από τον κ Ηλιόπουλο ο οποίος μας δήλωσε την αδυναμία του Πρωθυπουργού να γίνει το debate 1η Ιουλίου εξ αφορμής της προηγούμενης μέρας που θα μετέχει στη Σύνοδο Κορυφής. Εμείς αντιπροτείναμε δύο άλλες ημερομηνίες την 27η και 28η Ιουνίου, εκεί υπήρχε μια αδυναμία των άλλων κομμάτων να συμφωνήσουνε και σήμερα, πάλι αιφνιδιαστικά, ακούσαμε από τον κ. Ηλιόπουλο ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί την 1η Ιουλίου απλώς να γίνει το debate στις 10 το βράδυ αντί στις 9. Συμφωνήσαμε σε αυτή την πρόταση του κ. Ηλιόπουλου αλλά όλο αυτό το πίσω μπρος μου έδωσε την αίσθηση ότι τελικά ο κ. Τσίπρας ίσως δεν ήθελε τελικά ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
***
Στην 1η Ιουλίου το κόμμα που προέβαλε βέτο ήταν το ΚΚΕ, αλλά δίνω απόλυτο δίκιο στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ διότι εκείνος είναι που είχε μεταβάλει τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και έτσι έπρεπε ξανά να τη μεταβάλλει και μας είπαν ότι έχουνε βγάλει τρεις φορές διαφορετικά φυλλάδια.
***
Οι ημερομηνίες που προτείναμε έγιναν δεκτές από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν μπορούσαν τα μικρότερα κόμματα. Είμαι ο τελευταίος που θα επιρρίψω ευθύνες στα μικρότερα κόμματα γιατί όλοι είχαμε συμφωνήσει την 1η Ιουλίου. Το πίσω –μπρος προήλθε από το κυβερνών κόμμα και όχι από τα μικρότερα κόμματα.
***
Δεν εκτιμώ ότι μπορεί να γίνει άλλη προσπάθεια γιατί σήμερα όλες οι ημερομηνίες ήταν μπροστά μας και όπως αντιλαμβάνεστε ειδικά την τελευταία εβδομάδα όλα τα κόμματα έχουν προγραμματίσει τις ανοιχτές τους συγκεντρώσεις. Εμείς ως ΝΔ ήμασταν ανοιχτοί και στις τρεις ημερομηνίες που μας προτάθηκαν.
  • Αναφερόμενος στην πρόταση Ηλιόπουλου για debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών
Το αίτημα αυτό το έχει απορρίψει σε ανύποπτο χρόνο ο κ. Μητσοτάκης, και εγώ κρίνω ότι ένα debate πάντοτε γίνεται με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά με έναν άνθρωπο ο οποίος λεει εξ συστήματος και απολύτως συνειδητά ψέματα για τη θέση του αντιπάλου και διαστρεβλώνει ενσυνείδητα τις απόψεις της ΝΔ δεν έχεις να πεις κάτι σε απευθείας διάλογο. Μόλις χθες ο κ. Τσίπρας είπε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ μυρίζει ανθρώπινο αίμα, με έναν τέτοιο πρωθυπουργό ούτως ή άλλως δεν έχει κανένα νόημα να συνομιλείς.