ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Aντιδράσεις για την κυβερνητική συνέντευξη Τύπου

Τα κόμματα κατηγορούν την κυβέρνηση για θράσος και κάνουν λόγο για πρόκληση 

Το βράδυ της Πέμπτης και λίγο πριν την εκπνοή του τριήμερου πένθους η κυβέρνηση επιχείρησε  να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης παρουσιάζοντας  σε συνέντευξη Τύπου (EΔΩ) τις αποτιμήσεις της για τα όσα έχουν συμβεί από το απόγευμα της Δευτέρας οπότε ξέσπασε η φωτιά στην Αττική που λίγο μετά θα κατάκαιγε το Μάτι και μαζί 83 ανθρώπους. Η εικόνα των αρμόδιων παραγόντων να αποποιούνται κάθε ευθύνης και μάλιστα πριν καν λήξει το τριήμερο πένθος, που επίσημα κήρυξε η κυβέρνηση αξιώνοντας χαμηλούς τόνους και διακηρύσσοντας ότι δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες, θεωρήθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκλητική.
«Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, - με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας - προκαλεί μόνον οργή. Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.
«Ντροπή να αισθάνονται όλοι υπερήφανοι μετά από τόσους θανάτους. Ντροπή να θεωρούν ότι η επιχείρηση εκκένωσης στο Μάτι -που δεν έγινε ποτέ- ήταν μια καταδικασμένη υπόθεση . Ντροπή ακόμη και η δήθεν παραίτηση του κ. Τόσκα.  Δεν λείπει μόνο η  συγνώμη,. Δεν λείπει η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Λείπει αυτό που με απλά λόγια λέει ο λαός μας. Λίγη τσίπα» αναφέρει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Π. Χρηστίδης.
«Αποτελεί πρόκληση για τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, για τις οικογένειες των αγνοούμενων, για όλο το λαό, η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συγκαλύψει, με κυνικό και απαράδεκτο τρόπο, τις τεράστιες ευθύνες της για το έγκλημα στην Ανατολική Αττική.
Τα όσα, με περίσσιο θράσος, τολμούν να ξεστομίσουν περί ατομικής ευθύνης και αυθαιρεσίας, μοναδικό στόχο έχουν να κρύψουν τις ευθύνες τους. Τα κροκοδείλια δάκρυα πάνω στα αποκαΐδια της καταστροφικής πολιτικής τους δεν πείθουν κανένα» τονίζει το ΚΚΕ.
«Όλα έγιναν σωστά λοιπόν. Αυτό βγήκαν να μας πουν οι υπουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι που επιστρατεύθηκαν για το κυβερνητικό show. Για όλα φταίνε κάποιοι εμπρηστές, άγνωστοι βέβαια, και ο «στρατηγός άνεμος». Λες και τις κυβερνήσεις τις έχουμε για να δρουν όταν υπάρχει άπνοια και όλα κυλούν ομαλά. Οι άνθρωποι που επέζησαν από την καταστροφή στο Μάτι περίμεναν την αναγνώριση κάποιου λάθους. Και οι συγγενείς των θυμάτων περίμεναν ένα συγγνώμη. Αντί όμως γι΄ αυτά, αντί για την παραμικρή έστω αυτοκριτική, ήρθαν για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με το θράσος. Το θράσος που για άλλη μια φορά επιστρατεύεται για να καλύψει πολιτικές ευθύνες και επιχειρησιακές ανικανότητες.» αναφέρει το Ποτάμι.