ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πέθανε ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε ο Χιού Χέφνερ, ιδρυτής του περιοδικού Playboy, στην κατοικία του τη διάσημη πλέον «Playboy Mansion» στο Μπέβερλι Χιλς, όπως ανακοίνωσε χθες το περιοδικό στον λογαριασμό του στο Twitter.
Το Playboy αποχαιρέτισε τον Χέφνερ με μια φωτογραφία του και το απόφθεγμα του ιδρυτή του «η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζήσεις το όνειρο κάποιου άλλου».
Γεννημένος στο Σικάγο ξεκίνησε την καριέρα του ως πολεμικός ανταποκριτής από το 1944 ως το 1946. Η μεγάλη ανατροπή ήρθε όταν με 8.000 δολάρια ξεκίνησε την έκδοση του Playboy τον Δεκέμβριο του 1953, με εξώφυλλο την Μέριλιν Μονρόε..
Ήδη το 1972 είχε κερδίσει το ανδρικό κοινό και το Playboy πωλούσε πάνω από επτά εκατομμύρια αντίτυπα.
Το περιοδικό γρήγορα απέκτησε ξένες εκδόσεις σχεδόν σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου.
Η μεγάλη ανατροπή ήρθε το 2016. Το Playboy ανακοίνωσε ότι σταματούσε να φιλοξενεί στις σελίδες του γυμνές φωτογραφίες γυναικών. Η απόφαση αυτή ωστόσο κόστισε πολύ σε πωλήσεις και έτσι το γυμνό επέστρεψε.
Ο ίδιος ο Χέφνερ αποσύρθηκε από τις εκδόσεις, παραδίδοντας το περιοδικό στα παιδιά του, ωστόσο, μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε στην περίφημη Έπαυλη του Playboy στο Λος Άντζελες, περιτριγυρισμένος από τα πολυαγαπημένα του «κουνελάκια».