ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Νέες «εκκαθαρίσεις» εργαζομένων στον όμιλο Αλαφούζου

Ποιοι απολύθηκαν σε ΣΚΑΪ και Σπορ FM

Οι «εκκαθαρίσεις» αθλητικών συντακτών και εργαζομένων στον όμιλο ΣΚΑΪ συνεχίζονται. Συγκεκριμένα χθες έγινε γνωστό ότι απολύθηκαν η Χριστίνα Βραχάλη, ο Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος, ο Δημήτρης Βάλσαμος και ο Νίκος Σάλτας από τον ΣΚΑΙ και ο Κώστας Μανωλιουδάκης από το ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM. Πριν από λίγες μέρες απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση άλλοι τρεις του αθλητικού τμήματος.
Το "ξήλωμα" του αθλητικού τμήματος σε όλα τα media του συγκροτήματος (ΣΚΑΪ τηλεόραση, ΣΚΑΙ FM, Σπορ FM κλπ) επιταχύνεται μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού...
 Οι «εκκαθαρίσεις» εργαζομένων στο συγκρότημα του Αλαφούζου έρχονται να προστεθούν..
σε μια σειρά απολύσεων αθλητικών συντακτών και από άλλα ΜΜΕ (NOVA), το προηγούμενο διάστημα.
Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) δηλώνει την απόλυτη καταδίκη του και την έντονη ανησυχία του, όχι μόνο για τις παρούσες, αλλά για όλες τις απομακρύνσεις εργαζομένων που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό, και επισημαίνει:
Τέτοιες ενέργειες είναι προφανές ότι υποβαθμίζουν το προϊόν και την ποιότητα της ενημέρωσης. Οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν δεν είναι απλά θύματα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα και του νέου τοπίου που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ, αλλά των εκδοτικών συμφερόντων που τα τελευταία χρόνια ταυτίζονται με ιδιοκτησιακά καθεστώτα ανώνυμων αθλητικών εταιρειών και δημιουργούν ζητήματα ελεύθερης ενημέρωσης.
Ο ΠΣΑΤ ζητά από τους υπεύθυνους των Μέσων εκείνων που συνειδητά ή ασυνείδητα υποβαθμίζουν την αθλητική ενημέρωση να αλλάξουν ρότα. Ζητά επίσης από την κυβέρνηση να διαμορφώσει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της ελευθεροτυπίας και των θέσεων εργασίας στον αθλητικό Τύπο και είναι έτοιμος να συμβάλει με προτάσεις όπως και στο παρελθόν, ενώ σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές μας ενώσεις θα δώσει τη μάχη για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των αθλητικών συντακτών.