ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Με τη Δύναμη του Σκίτσου

Ο ραδιοσταθμός "105,5 Στο Κόκκινο" διοργανώνει στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών, που θα διεξαχθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στο χώρο του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ (Θήρας 19, Πλατεία Αμερικής), συζήτηση με τίτλο: «Με τη δύναμη του σκίτσου» την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ.
Η γελοιογραφία αποτελεί σήμερα μια από τις ελάχιστες νησίδες ελεύθερης έκφρασης. Με μοναδικό όπλο τους την πένα και το χιούμορ και μέσα από την κοινή γλώσσα της εικόνας οι γελοιογράφοι αποτυπώνουν την κοινωνική πραγματικότητα, σαρκάζουν εξουσίες, παίρνουν θέση, στέλνουν μηνύματα.
Υπάρχουν όμως όρια και λογοκρισία στη γελοιογραφία; Μπορεί το σκίτσο να.. χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο προπαγάνδας; Με αφορμή τα παραπάνω ερωτήματα αλλά και το πρόσφατο περιστατικό της απόρριψης των σκίτσων Ελλήνων δημιουργών που επρόκειτο να εκτεθούν στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο αφιερώματος για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, οι γελοιογράφοι Σπύρος Δερβενιώτης, Σπύρος Ορνεράκης και Βαγγέλης Χερουβείμ θα συζητήσουν για τη λογοκρισία, τα όρια που τίθενται στη γελοιογραφία και τη χρήση της ως εργαλείο προπαγάνδας. Στη συζήτηση θα τοποθετηθεί  μέσω βίντεο και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θα προβληθούν τα 28 έργα με τα οποία θα συμμετείχαν στην έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου οι Έλληνες γελοιογράφοι.
Info:
Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ
Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια)
Ώρα έναρξης: 19:30
Είσοδος ελεύθερη