ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Τσακνής εναντίον Κωστόπουλου

Λάβαμε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του προέδρου του ΔΣ της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή σχετικά με σημείωμα της ιστοσελίδας «Τυπολογίες» για την απουσία του από την τελευταια συνεδρίαση του ΔΣ όπου εγκρίθηκαν τηλεοπτικές παραγωγές που ανανεώνονται για μία ακόμη σεζόν.
Η ανακοίνωση Τσακνή βρίθει αιχμών κατά του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Βασίλη Θ. Κωστόπουλου. Διαβάστε την:
Το σημερινό σημείωμα της ιστοσελίδας «τυπολογίες» είναι από κάθε άποψη αποκαλυπτικό: «Οι πρώτες οκτώ τηλεοπτικές παραγωγές που ανανεώνονται για μία ακόμη σεζόν και ανήκουν στην κατηγορία επιμόρφωσης – ενημέρωσης και πολιτισμού εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, όπου δεν παρέστη ο πρόεδρος Δ. Τσακνής.»
Ο τρόπος που διατυπώνεται η συγκεκριμένη είδηση, υποδηλώνει τις προθέσεις του.. συντάκτη της, ο οποίος μάλλον αδιαφορεί για το γεγονός ότι δε μπορεί να κρύψει τη στόχευσή του. Ας τον βοηθήσουμε λοιπόν:
  1. Ο πρόεδρος απουσιάζει (αδικαιολόγητα ή λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος) από συνεδρίαση του ΔΣ όπου συζητείται το πρόγραμμα της εταιρίας.
  2. Επιτέλους η νέα Διοίκηση προχωρά σε παραγωγές, σε αντίθεση με την προηγούμενη που δεν μερίμνησε για το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα της νέας περιόδου.
Να δούμε τώρα τα γεγονότα;
  1. Ο πρόεδρος ενημέρωσε 10 ημέρες πριν τη συνεδρίαση ότι θα λείπει τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ζήτησε αναβολή ΜΙΑΣ ημέρας, πράγμα που δεν έγινε δεκτό από τον Διευθύνοντα σύμβουλο.
  2. Όλες οι αποφάσεις του ΔΣ, ήταν προτάσεις του προηγουμένου ΔΣ και ειδικά του Προέδρου, που έπρεπε απλώς, να εγκριθούν τυπικά.
  3. Ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις που ο Διευθύνων επέλεξε μόνο αυτές τις οκτώ, υπάρχουν άλλες εικοσιδύο (ανάμεσα στις οποίες και τέσσερις για μυθοπλασία) που μέχρι σήμερα εκκρεμούν στο γραφείο του, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να κινδυνεύει να μείνει χωρίς πρόγραμμα.
  4. Στη συνεδρίαση στην οποία έλειπε ο πρόεδρος και το μέλος Μιχάλης Γρηγορίου, και μειοψηφούντος του κυρίου Μεταξά, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (αλήθεια τι είδους πλειοψηφία είναι αυτή;) και κάτι που είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία της ΕΡΤ. Ενοποιήθηκε η επιτροπή προγράμματος με την επιτροπή κοστολογίου. Η ελεγχόμενη επιτροπή, (προγράμματος) για τους μη γνωρίζοντες, συγχωνεύτηκε με την ελέγχουσα (κοστολογίου).
Αναρωτιέμαι λοιπόν: Τι θα έγραφε ο συντάκτης του εν λόγω σημειώματος, αν τέτοια απόφαση λαμβάνονταν την περίοδο που ο πρόεδρος του ΔΣ ασκούσε και καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου;
Καλό θα ήταν ο συντάκτης τέτοιων «ειδήσεων», να αντιληφθεί ότι δεν παίζει «εν ού παικτοίς».