ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Εκτάκτως στο ΕΣΡ τέσσερις μεγαλοκαναλάρχες

Την Τετάρτη (26/7) η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου με θέμα την περιβόητη αδειοδότηση των καναλιών που εξακολουθεί να εκκρεμεί. Την ίδια μέρα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις μεγαλοκαναλάρχες (Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, Κοντομηνάς και Κυριακού) έχουν ζητήσει ακρόαση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο και θα τους δεχτεί.
Η ανεξάρτητη Αρχή αναμένεται να εκδώσει και τη σύμφωνη γνώμη της σχετικά με την κατώτατη τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού για τις επτά άδειες που θα προκηρύξει προσεχώς και συνεπώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα... ζητήσουν, προτείνουν, υποστηρίξουν στο ΕΣΡ οι τέσσερις.. μεγαλοκαναλάρχες που προφανώς επιθυμούν να βρίσκονται και πάλι στο «παιχνίδι» μετά την αδειοδότηση.
Να θυμίσουμε πάντως ότι ΕΙΤΗΣΕΕ και Digea έχουν προτείνει να μη γίνει τώρα η αδειοδότηση, να υπάρξει ενημέρωση για τη μετάβαση στη νέα τεχνολογία DVB-T2 που αυξάνει τη χωρητικότητα του φάσματος και το ΕΣΡ να δίνει άδειες με απλή αίτηση των ενδιαφερόμενων και καταγραφή σε σχετικά μητρώα. Πρότειναν μάλιστα την καταβολή ενός ουσιαστικά μικρού ποσού από κάθε κανάλι που συνολικά θα αποτελούν τον προϋπολογισμό του ΕΣΡ.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση βρίσκεται η ολομέλεια του ΕΣΡ που αναμένεται ότι θα προτείνει το κατώτατο τίμημα για κάθε άδεια 10ετούς διάρκειας για κανάλια εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα να φθάνει τα 35 με 37 εκατ. ευρώ για κάθε μία. Δηλαδή κατά μέσον όρο 3,5 με 3,7 εκατ. ευρώ ανά έτος κάτι που σημαίνει ότι συνολικά και από τα επτά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα συγκεντρωθούν 245 εκατ. ευρώ όσα δηλαδή είχαν δώσει οι τέσσερις υπερθεματιστές στην προηγούμενη δημοπρασία.

- από ρεπορτάζ του Σωτήρη Μανιάτη στο efsyn.gr