ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Ποιοι και γιατί έδιωξαν τον Κιμπουρόπουλο από τον ΣΚΑΪ

Του χρέωσαν ότι τα υπερκέρδη από το Survivor πήγαιναν όλα στους λογαριασμούς του Ατζούν

Η επιστροφή της Εύης Κουτσαυτάκη στον ΣΚΑΪ (εγκατέλειψε τον όμιλο Μαρινάκη) δροµολόγησε αλλαγές σε επίπεδο διοικητικής πυραµίδας στο κανάλι, με τον Γιάννη Αλαφούζο να αποµακρύνει άμεσα τον διευθύνοντα σύµβουλο, Κώστα Κιµπουρόπουλο, που από «ήρωας» µετατράπηκε σε «ανεπιθύµητο πρόσωπο».
Ο λόγος που κρίθηκε αναγκαία η αποµάκρυνση Κιµπουρόπουλου, σύµφωνα µε το aixmi.gr, έχει να κάνει µε τη συµφωνία που είχε γίνει µε τον Τούρκο παραγωγό του «Survivor», ο οποίος φαίνεται ότι έβγαλε πολύ περισσότερα κέρδη από τον τηλεοπτικό σταθµό.
Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του. Το «κλειδί», λένε από τον σταθµό.. του Φαλήρου, ήταν η συµφωνία που υπεγράφη µε τον Τούρκο. Τι προέβλεπε; Οτι όσο υψηλότερη τηλεθέαση συγκέντρωνε το παιχνίδι, τόσο µεγαλύτερα ποσοστά από τις διαφηµίσεις θα έπαιρνε εκείνος. Με δεδοµένο, λοιπόν, ότι το παιχνίδι σηµείωνε κάθε µέρα νέο ρεκόρ, τα υπερκέρδη πήγαιναν στους λογαριασµούς του Ατζούν.
Ποιος είχε κάνει τη συµφωνία; Ο Κ. Κιµπουρόπουλος, όχι η διευθύντρια Προγράµµατος, Αλκηστις Μαραγκουδάκη, απαντούν από το Φάληρο. Η πρόβλεψή του ότι το παιχνίδι θα έφτανε στο 25% µε 30% και, άρα, δεν θα ενεργοποιείτο η ρήτρα απεδείχθη λανθασµένη, προσθέτουν. Η τηλεθέαση ήταν υπερδιπλάσια των προβλέψεών του, µε συνέπεια τα πολλά λεφτά να καταλήγουν στον παραγωγό και όχι στο ταµείο του σταθµού.
Ετσι, ο Γ. Αλαφούζος «χρέωσε» την αρνητική εξέλιξη στον Κ. Κιµπουρόπουλο. Με αυτά τα δεδοµένα, γράφει το aixmi. gr, η αναζήτηση της Κουτσαυτάκη ήταν, περίπου, υποχρεωτική. Είναι ικανότατη, µε στρατηγική σκέψη, οργανωτική και έχει αποδείξει την αφοσίωσή της στο πρόσωπο του Αλαφούζου, τόσο στον ΣΚΑΪ όσο και στη ναυτιλιακή του εταιρεία επί πάρα πολλά χρόνια. Αλλωστε, και όταν έφυγε το 2015 και όταν πέρασε στην εταιρεία του Β. Μαρινάκη, κακή κουβέντα από το στόµα της δεν έβγαλε. Μάλλον θα ήξερε πως θα επιστρέψει στο Φάληρο...