ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Πούλιτζερ σε ρεπορτάζ για Τραμπ και Πούτιν

Η κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016 κυριάρχησε στα φετινά βραβεία Πούλιτζερ, τα οποία απονεμήθηκαν χθες σε δημοσιογράφους της εφημερίδας «Washington Post» για την κάλυψη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και των «New York Times» για την κάλυψη της εκστρατείας του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να επεκτείνει τη ρωσική επιρροή στο εξωτερικό με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.
Η επιτροπή που δίνει τα βραβεία να χαιρετίζει το θάρρος τους να γράψουν για δύο από τους πιο ισχυρούς άνδρες του κόσμου, παρά το όλο και πιο εχθρικό κλίμα για τα μέσα ενημέρωσης.
Η εφημερίδα New York Daily News και η ProPublica, μια διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία.. ειδικεύεται στην ερευνητική δημοσιογραφία, κέρδισαν εξάλλου το βραβείο δημοσιογραφικού έργου που υπηρέτησε τον πολίτη για την κάλυψη των καταχρήσεων στελεχών της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης, που εκδίωκαν φτωχά μέλη μειονοτήτων από τα σπίτια τους.
Βραβεύθηκε ακόμη ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists, ICIJ) διότι έριξε φως στην υπόθεση των λεγόμενων Εγγράφων του Παναμά και τη χρήση φορολογικών παραδείσων από ισχυρούς για να φοροδιαφεύγουν.
- από το efsyn
* στη φωτογραφία ο εκδότης της Washington Post, Martin Barron (αριστερά), με τον βραβευθέντα δημοσιογράφο David Fahrenthold