ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Μορώνης: Με το νόμο Παππά η αδειοδότηση των καναλιών

Τον προβληματισμό του για τον ευτελισμό της δημοσιογραφίας και για το γεγονός ότι πολλά ΜΜΕ «συγκεντρώνονται κάτω από συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα», εξέφρασε ο Ροδόλφος Μορώνης μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».
Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ ξεκαθάρισε ότι η «αδειοδότηση των καναλιών που θα βάλει τέλος στην ανομία θα γίνει σύμφωνα με τον νόμο Παππά» αναφέροντας πως θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία:
«Ο προηγούμενος διαγωνισμός έγινε σε δύο στάδια. Το πρώτο ήταν αυτό της προεπιλογής, όπου οι υποψήφιοι κρίθηκαν με βάση κάποια κριτήρια και αφού έγινε ένα ξεκαθάρισμα πήγαμε στη δεύτερη φάση που ήταν η δημοπρασία.. Θα ακολουθηθεί ο ίδιος δρόμος. Απλώς έχω την αίσθηση ότι στην πρώτη φάση θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη και κριτήρια πέρα από τα οικονομικά. Πάντως η διαδικασία θα είναι η ίδια». 
Σχετικά με τις διαδικασίες για την αδειοδότηση των καναλιών είπε ότι γίνονται συζητήσεις προκειμένου να μην μπορεί να προσβληθεί από κανέναν η διαδικασία και να διασφαλίζεται, παράλληλα, η ποιότητα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.