ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Μega: 1 εκατ. από Μπόμπολα και είσοδος νέων επενδυτών

Οι "δεσμεύσεις" του Φώτη Μπόμπολα - Τι είπε στους απλήρωτους του καναλιού

Με το αφεντικό του «Πήγασου» και μέτοχο του MEGA Φώτη Μπόμπολα, συναντήθηκαν μετά από αίτημά τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του καναλιού, που πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.
Στη συνάντηση ο Φ. Μπόμπολας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι
μέχρι αύριο το πρωί θα καταθέσει το ποσό του 1.000.000 ευρώ, έναντι της σχεδιαζόμενης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.
Το ποσό αυτό, όπως είπε, προορίζεται να καλύψει τη μισθοδοσία τουλάχιστον ενός μήνα καθώς και κάποιες από τις επείγουσες ανάγκες της εταιρείας. Ο Φ. Μπόμπολας εκτιμά ότι με αυτή την..
έμπρακτη δέσμευση οι τράπεζες θα έχουν ένα ακόμη επιχείρημα, πέραν των επιπλέον εξασφαλίσεων που έχουν ήδη πάρει, προκειμένου να αποδεσμεύσουν, το ποσό των 2.000.000 ευρώ και να καλυφθούν οι δύο από τους εφτά οφειλόμενους μισθούς στους εργαζομένους.
Σε ό,τι αφορά το μέλλον της εταιρείας και την επεξεργασία ενός σχεδίου σωτηρίας, ο Φ. Μπόμπολας εξέθεσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων τρία διαφορετικά «σενάρια» εισόδου νέων επενδυτών στη μετοχική σύνθεση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. Θεωρεί δε, ότι πολύ σύντομα θα έχει τις τελικές απαντήσεις και ότι εν πάση περιπτώσει το πολύ σε ενάμιση μήνα το θέμα θα έχει διευθετηθεί.
Οι εκπρόσωποι, αφού επανέλαβαν για μια ακόμη φορά ότι το όριο αντοχής ξαντλείται στο τέλος αυτής της εβδομάδας, πρότειναν να γίνει άμεσα μια συνάντηση των βασικών μετόχων παρουσία των εργαζομένων του MEGA, έτσι ώστε ο κάθε μέτοχος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και όλοι από κοινού να δεσμευτούν στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης. Ο Φ. Μπόμπολας αποδέχτηκε, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, χωρίς επιφυλάξεις την πρόταση.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:
"Με τη σημερινή συνάντηση ολοκληρώσαμε ένα δεύτερο κύκλο κινητοποιήσεων και επαφών με τους βασικούς μετόχους της εταιρείας. Ύστερα από την έμπρακτη δέσμευση που ανέλαβε η πλευρά Μπόμπολα, θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις κινήσεις τόσο των άλλων δύο πλευρών, όσο και των τραπεζών, προκειμένου να επανεξετάσουμε ή όχι την απόφασή μας για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας από τη Δευτέρα 5/12/16.
Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δεδουλευμένα και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας με κάθε νόμιμο τρόπο.
Τέλος, καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, μετόχους, τράπεζες και κυβέρνηση, να αρθούν έστω και τώρα στο ύψος των περιστάσεων."