ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Παρουσιάστηκε ο Κώδικας Δεοντολογίας Ψηφιακών Μέσων

Παρουσιάστηκε στo Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ο «Κώδικας Δεοντολογίας των Ελληνικών Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης»  με κύριους ομιλητές τους: Tom Law, Director of Campaigns and Communications, Ethical Journalism Network και Βασίλη Βασιλόπουλο, Media Standards Advisor / Web Content Manager, ERT New Media.
Την ημερίδα χαιρέτισαν οι Δημήτρης Μάρης, πρόεδρος Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου και Λευτέρης Κρέτσος Γεν Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
"Πρόκειται για ένα σχέδιο αυτορύθμισης που περιλαμβάνει εκδοτικές και δημοσιογραφικές βέλτιστες πρακτικές για τα Ελληνικά ψηφιακά μέσα ενημέρωσης. Ένα έργο που απαίτησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για την σύλληψή και.. σύνταξή του, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, μια περίοδο αλλαγών και προσαρμογών σε μια νέα πραγματικότητα", τόνισε ο Δ. Μάρης και σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο Κώδικας Δεοντολογίας αποτελεί ένα πλαίσιο αυτοδέσμευσης για την ποιότητα της ενημέρωσης των ψηφιακών μέσων των μελών της ΕΝΕΔ, που «ολοκληρώνει την πρώτη φάση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας των μέσων μας. Ένα ISO της ΕΝΕΔ, μιλώντας μεταφορικά".
"Η πολιτεία έχει καθήκον και υποχρέωση να ενισχύει την πολυφωνία, την ελευθεροτυπία και την ελευθερία της έκφρασης", τόνισε.
"Ήρθε η ώρα η νέα γενιά δημοσιογράφων να πάρει την τύχη στα χέρια της, να ζητήσει κανόνες που θα εφαρμοστούν", σημείωσε με τη σειρά του ο Λευτέρης Κρέτσος.
Την ημερίδα συντόνισε ο Γιάννης Θωμάτος, Επιστημονικός Συνεργάτης, Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ, ΕΚΠΑ.

Η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝ.Ε.Δ) έχοντας ως στόχο την εύρυθμη λειτουργία των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας αλλά και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των δημιουργών, ανέλαβε την πρωτοβουλία της θέσπισης του «Κώδικα Δεοντολογίας των Ελληνικών Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης».
Το σημαντικό αυτό έργο υλοποιήθηκε και παραδόθηκε στην ΕΝ.Ε.Δ, από Συνέργεια Φορέων υπό την επιστημονική επίβλεψη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας (ECI - European Communication Institute) του Ερευνητικού Κέντρου 'Αθηνά' (Γενική Γραμματεία Έρευνας Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας), και του Κέντρου Διεθνούς Δημοσιογραφίας του ​Πανεπιστημίου «Donau University Krems» της Αυστρίας.
- news247.gr