ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Μπλόκο στην Χρυσή Αυγή από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ

Η διοίκηση της ΕΡΤ πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της για την κάλυψη δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής, σε αρμονία με τον συνταγματικό ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης, τους κώδικες δεοντολογίας και σε συνεργασία με το νέο ΕΣΡ. Αυτό αναφέρει σε ψήφισμα-κάλεσμα η συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
Οι υπόδικοι νεοναζιστές εκλαμβάνουν την προβολή τους σαν «πράσινο φως» προς τα τάγματα εφόδου προκειμένου να επιχειρήσουν την επανεμφάνισή τους, υποστηρίζουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στο ψήφισμά τους και ζητούν να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην προβολή των ειδήσεων που βοηθούν στην αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης -ή εκείνων που σχετίζονται με.. τη λοιπή δημοσιογραφική επικαιρότητα- και στα κηρύγματα μίσους, ρατσισμού, προτροπής σε βία και ό,τι άλλο περιλαμβάνει η ατζέντα του ναζιστικού μορφώματος.
Είχε προηγηθεί επιστολή προς Τσακνή και Ταγματάρχη από τέσσερις υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Βασιλική Γεωργιάδου, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Κωστής Παπαϊωάννου, Δημήτρης Χριστόπουλος.
Οι τέσσερις διαμαρτύρονταν στην διοίκηση  για την πρακτική της ΕΡΤ να προβάλλει δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής - ομιλία Μιχαλολιάκου στην ΚΟ της ΧΑ, κάλυψη εκδήλωσης στις Θερμοπύλες κ.α)αναφέροντας πως η "παροχή της δυνατότητας εκφοράς εμπρηστικού ρατσιστικού λόγου, και μάλιστα από δημόσιο μέσο ενημέρωσης σε υπόδικους για τα άρθρα 187 και 187Α του ΠΚ, δεν είναι συμβατή με τη δημοσιογραφική δεοντολογία». Η ΕΡΤ μέσω ανακοίνωσης είχε απαντήσει, μεταξύ άλλων, ότι η κάλυψη γίνεται με προτροπή της προηγούμενης σύνθεσης του ΕΣΡ.