ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Πως ο ALPHA έμεινε χωρίς άδεια...

...και γιατί η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν «χτύπησε» τη δημοπρασία 

 Από τις προσφορές των υποψηφίων – σε πρώτο επίπεδο τουλάχιστον, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι δυο εταιρίες που συμμετείχαν στη δημοπρασία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, δηλαδή, τόσο το STAR όσο και ο Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος… Κατέβηκαν με αυστηρά επιχειρηματικά κριτήρια και δεν είχαν πρόθεση να ξοδέψουν πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό για την απόκτηση άδειας.
Η εταιρία STAR για την οποία η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε αποφασίσει από πριν να την κλείσει, όπως γράψαμε προχθές, δεν ξεπέρασε τα 13.000.000 ευρώ. Ενώ η κυπριακή εταιρία στην οποία θα έμπαινε το κανάλι επίσης δεν ξεπέρασε τα 18.000.000 ευρώ…
Αντίθετα από το σχεδιασμό της πλευράς Βαρδινογιάννη στη δημοπρασία, η πλευρά του..
Δημήτρη Κοντομηνά από το ύψος της προσφοράς της δείχνει ότι είχε διάθεση να δώσει χρήματα για την απόκτηση άδειας, δεδομένου ότι έφθασε στα 61.000.000 ευρώ.
Ωστόσο αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό για να εξηγήσει τι συνέβη και ο ALPHA δεν κατάφερε να αποκτήσει άδεια… Είτε λοιπόν ο Δ. Φουρλεμάδης επικεφαλής του σχήματος στη δημοπρασία έκρινε ότι το τίμημα είχε φθάσει εξαιρετικά ψηλά και αποφάσισε να κάνει πίσω, διότι διαφορετικά θα ήταν ασύμφορο, είτε ήταν αποτέλεσμα ατυχίας ή κακής εκτίμησης σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
- πηγή: enimerosi24