ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ποιοι καναλάρχες θα παραστούν στη δημοπρασία

Εμπλοκή με Καλογρίτσα και Βρυώνη για το παράβολο των 3 εκατ. ευρώ

Tα πρώτα 27 εκατομμύρια ευρώ από τους υποψήφιους καναλάρχες εισέπραξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι εννέα υποψήφιοι για μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας πλήρωσαν το παράβολο των τρίων εκατ. ευρώ που ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην δημοπρασία που διεξάγεται την Τρίτη.
Εμπλοκή δημιουργήθηκε, όπως γράφει το protothema.gr, με την συμμετοχή του Χρήστου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό, αφού οι δικηγόροι του επιχειρηματία μέχρι τις 15:00 που εξέπνεε η χρονική προθεσμία δεν είχαν δώσει την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Η εγγυητική..
από την πλευρά του κ. Καλογρίτσα παραδόθηκε στην κυβέρνηση ώρα 15:40 (δηλαδή 40 λεπτά μετά το τέλος της προθεσμίας), γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις των άλλων οκτώ υποψηφίων.
Οι νομικοί σύμβουλοι των οκτώ επιχειρηματιών που κατέθεσαν την επιταγή των τριών εκατομμυρίων ευρώ εγκαίρως ζητούν να μην γίνει δεκτή η εγγυητική από τον Xρ. Καλογρίτσα με το επιχείρημα ότι δόθηκε εκπρόθεσμα.
Eπίσης εμπλοκή δημιουργήθηκε και με τον Φίλιππο Βρυώνη  καθώς η εγγυητική επιστολή που παρουσίασε ο ιδιοκτήτης του «Ε» από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ έχει διάρκεια 36 ημερών, ενώ η προκήρυξη ρητά αναφέρει πως η τραπεζική εγγυητική επιστολή θα πρέπει να ισχύει για το επόμενο έτος.

Μέχρι και 30 εκατομμύρια η κάθε τηλεοπτική άδεια

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εκπροσώπων των υποψηφίων, η δημοπράτηση κάθε τηλεοπτικής άδειας θα φθάσει το λιγότερο στα δέκα και το περισσότερο στα τριάντα εκατομμύρια, χωρίς βεβαίως να αποκλείονται και οι εκπλήξεις. Εκτιμάται ότι σε υψηλότερα ποσά θα κατακυρωθούν η πρώτη και η τέταρτη άδεια και λιγότερο η δεύτερη και η Τρίτη, χωρίς όμως κι αυτό να είναι βέβαιο, καθώς η δημοπρασία θα ξεκινήσει από τα 3.500.000 ευρώ και θα αυξάνεται διαδοχικά κατά 500.000 κάθε φορά, μέχρι να αποσυρθούν οι επτά και μείνουν μόνο δύο διαγωνιζόμενοι. Οι δύο επικρατέστεροι θα πρέπει στην συνέχεια να καταθέσουν έγγραφες δεσμευτικές προσφορές με ποσό υποχρεωτικά μεγαλύτερο από αυτό στο οποίο σταμάτησε η ηλεκτρονική δημοπρασία.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι οι περισσότερες από τις νέες εταιρείες που διεκδικούν τηλεοπτικές άδειες θα εκπροσωπηθούν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους. Για παράδειγμα, τον «Ανεξάρτητο Τηλεοπτικό Πάροχο» θα εκπροσωπήσει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ενώ την εταιρεία «ALTER EGO» θα εκπροσωπήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Την εταιρεία «DIMERA» θα εκπροσωπήσει ο ίδιος ο Ιβαν Σαββίδης, καθώς και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας την ομώνυμη εταιρεία του (εφ' όσον γίνει αποδεκτή η εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των τριών εκατομμυρίων ευρώ).
Αντιθέτως οι ήδη λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί μάλλον θα εκπροσωπηθούν από τους Γενικούς Διευθυντές τους ( Στρατής Λιαρέλης για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR) χωρίς να αποκλείεται να εμφανιστούν την τελευταία στιγμή και γι αυτούς οι ιδιοκτήτες τους, όπως φαίνεται ότι θα κάνει ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τον ALPHA χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να εκπροσωπηθεί από τον Δημήτρη Φουρλεμάδη.