ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Σάλος από τη σύλληψη της Δέσποινας Κονταράκη μέσα στην εφημερίδα «Ελ. Τύπος»

H Δέσποινα Κονταράκη οδηγείται στο Α.Τ. Νέου Ηρακλείου
Αναζητούνται Ψυχάρης, Σκαναβής, Πρετεντέρης και Κουβαράς μετά από μήνυση της Ραχήλ Μακρή

Θύελλα αντιδράσεων εχει προκαλέσει η σύλληψη  με τη διαδικασία του αυτοφώρου- της δημοσιογράφου του «Ελεύθερου Τύπου», Δέσποινας Κονταράκη στο χώρο της εφημερίδας ύστερα από μήνυση της Ραχήλ Μακρή σε βάρος της. Η μήνυση εγινε για άρθρο, το οποίο η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων θεωρεί ότι τη θίγει και στο οποίο γίνεται αναφορά σε δηλώσεις της Μακρή σχετικά με τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Για τον ίδιο λόγο χθες το βράδυ αναζητούνταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς και ο εκδότης της εφημερίδας Ελ. Τύπος, Αλέξης Σκαναβής.
Οπως έγινε γνωστό η μήνυση που έχει υποβάλει η Μακρή στρέφεται και κατά του δημοσιογράφου.. 
Γιάννη Πρετεντέρη και του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, για ανάλογο δημοσίευμα.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την «πρωτοφανή σύλληψη» της  Κονταράκη τονίζοντας:
«Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από μηνύσεις και απειλές. Αντίθετα, διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων, οι οποίοι επιχειρούν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους με απειλές και μηνύσεις. Οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες και θα τις καταγγείλουμε αμέσως στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
Η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια στο ελεύθερο ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» Δέσποινα Κονταράκη συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε η  Ραχήλ Μακρή,  για άρθρο που δημοσιεύεται στο φύλλο του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής».
Η  Δέσποινα Κονταράκη, η οποία συνελήφθη μέσα στην εφημερίδα, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέου Ηρακλείου χωρίς να κάνει καμιά προσπάθεια να αποφύγει το αυτόφωρο.
Μετά την απολογία της και με εντολή  εισαγγελέα, η δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερη.