ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος

Αυτοκίνητο-βόμβα, παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικά, εξερράγη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 05:55 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 05:15, όπου άγνωστος προειδοποίησε: «Στην οδό Αμερικής, μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά θα εκραγεί σε 45 λεπτά. Να εκκενωθούν τα κτίρια». Ανάλογο τηλεφώνημα έγινε και στο zougla.gr.
Τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και το γεγονός ότι τα ξημερώματα οι δρόμοι ήταν σχεδόν άδειοι είχαν αποτέλεσμα η περιοχή να αποκλειστεί σε σύντομο χρόνο από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ απομακρύνθηκαν έγκαιρα εργαζόμενοι (κυρίως υπηρεσιών ασφάλειας των γύρω κτιρίων).
Στις 05:55 ακούστηκε μέχρι τα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών» ο εκκωφαντικός θόρυβος..  της έκρηξης, από την οποία το κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας Nissan Sunny, διαλύθηκε εντελώς, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε παρακείμενα κτίρια και καταστήματα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και αναμένονται ανακοινώσεις. Εξαιτίας της βροχόπτωσης που ξεκίνησε πρίπου στις 09:15 στο κέντρο της Αθήνας άνδρες της Αντιτρομοκρατικής σκέπασαν τα ευρήματα προκειμένου να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο στάθμευσε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του, ενώ το αυτοκίνητο που εξερράγη είχε κλαπεί στις 6 Απριλίου.
Το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε αποκλεισμένο για οχήματα και πεζούς για πολλές ώρες. (πηγή: efsyn)