ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Σπεύδουν να πληρώσουν το δώρο οι μπαταχτσήδες εκδότες...

 ...για να γλιτώσουν το αυτόφωρο

Τρέχουν να μαζέψουν χρήματα οι μπαταχτσήδες εκδότες και εν γένει εργοδότες προκειμένου να καταβάλουν το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζομενους. Κι αυτό όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζουν η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων είναι υποχρεωτική μέχρι την 21η Δεκεμβρίου.Και αυτό ισχύει για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα που εργάζονται με σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε οποιοδήποτε εργοδότη.
Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής του δώρου, το οποίο θεωρείται τακτική αποδοχή, όπως έχει γίνει δεκτό από τη νομολογία του Άρειου Πάγου, επισύρονται ποινικές κυρώσεις με απειλούμενες.. 
ποινές εξάμηνης φυλάκισης και προστίμου κατόπιν διαδικασίας αυτοφώρου.
Υπάρχουν βέβαια  και οι εργοδότες που όχι μόνο πληρώνουν κανονικά όσους απασχολούνται στην επιχείρησή τους αλλά καταβάλουν και πολύ νωρίτερα το δώρο των Χριστουγέννων, όπως στις εβδομαδιαίες εφημερίδες «Παραπολιτικά» και το «Πρώτο Θέμα». Μάλιστα στη δεύτερη, όπως μας είπαν, δόθηκε εξτρά στους εργαζόμενους και δωροεπιταγή αξίας 160 ευρώ για αγορές από γνωστο σούπερ μάρκετ.