ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Οι εκδότες μίλησαν: Δεν θέλουν σύμβαση και κάνουν πλάκα

Η συνάντηση μεταξύ ΕΣΗΕΑ-ΕΙΗΕΑ δεν έβγαλε όπως αναμενόταν κάποιο αποτέλεσμα. Οι εκδότες, δηλαδή δυο από τους εκδότες, ο Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας έκαναν ένα βήμα πίσω. Πίσω από την πρόταση τους, το "non paper" του Οκτωβρίου 2010, πίσω από το "κείμενο"-εργασιακής σύμβασης που υπογράφηκε στο ΔΟΛ και μειώνει 20% τους μισθούς, διατηρώντας τα θεσμικά.
Τον τόνο στις προθέσεις των εκδοτών της ΕΙΗΕΑ έδωσε ο νομικός σύμβουλος της: "Γιατί να υπογράψουμε συμβάσεις;", ρώτησε. Ρητορικά όπως αποδείχθηκε. "Αφού όλα είναι ρευστά. Το αγγελιόσημο είναι ρευστό, οι εργασιακές σχέσεις είναι ρευστές...".
(Αφού εμείς λέμε στην κυβέρνηση τι να κάνει με τις εργασιακές σχέσεις...Όχι αυτό δεν το είπε, πολλοί όμως το σκέφτονται).
Α, όχι αυτά τα λένε οι νομικοί, είπε (μάλλον για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να ελαφρύνει το βαρύ κλίμα), ο Στ. Ψυχάρης.
Και κάπου εκεί άρχισε ο χαβαλές και η πλάκα. "Να το δούμε το θέμα. Χμ... από μηδενικής βάσεως". Βεβαίως, βεβαίως.
Πρόσθετε ο Φ. Μπόμπολας: Το θέμα μας είναι να σώσουμε τα μαγαζιά. Μετά βλέπουμε. Δηλαδή να δουλεύουμε οι μισοί που θα απομείνουν στις εφημερίδες τους τζάμπα;
----
Κάπου εκεί τερματίστηκε η ωραία παράσταση και όλοι πήγαν ...σπίτια τους.
Ο Στ. Ψυχάρης ικανοποιημένος που ανεστάλη η απεργία στον ΔΟΛ μετά την "υποχώρηση" του να επαναπροσλάβει τη Γ. Σακελαρίου, συνδικαλιστική εκπρόσωπο στο συγκρότημα και να αποδεχθεί τη συζήτηση για μια ακόμη επαναπρόσληψη.
Ο Φώτης Μπόμπολας για να προβληματιστεί πως θα διαρρεύσει πως θα βάλει λουκέτο σε εφημερίδες του για να επιβάλλει στο φοβισμένο συγκρότημα του, νέες μειώσεις και νέες απολύσεις.
Η ΕΣΗΕΑ ζητά από την ΕΙΗΕΑ γραπτώς τις προτάσεις της. Όχι βέβαια αύριο ή μεθαύριο. Μετά το Πάσχα και βλέπουμε.
Βάζω έως και στοίχημα ότι ορισμένες παρατάξεις που σκίζουν τα ιμάτια τους εναντίον των απεργιών στον δημοσιογραφικό κλάδο, θα καταγγείλουν την ΕΣΗΕΑ για ενδοτισμό και υποχώρηση. Και μετά θα τηλεφωνηθούν με τον εκδότη τους για να παζαρέψουν τα θελήματα τους....

-από το greektv-com