ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Βράδυ, νύχτα βαθειά στις πληρωμές της ΙΜΑΚΟ

Πάντα πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια γυναίκα με υπομονή (σ.σ.: παλιό αυτό). Επίσης, σχεδόν πάντα πίσω από ένα επιτυχημένο τσιφτετέλι, χορούς και πανηγύρια γενικώς, κρύβονται χοροί του… Ζαλόγγου.
Στην περίπτωση της ΙΜΑΚΟ τα πράγματα έχουν έτσι ακριβώς. Οι εργαζόμενοι των εκδόσεων του Πέτρου Κωστόπουλου, 300 και, άτομα, μαζί με τους εξωτερικούς συνεργάτες, βλέπουν τις μέρες, ενίοτε τους μήνες να περνούν, με καθυστερήσεις στις αμοιβές που επίσης ενίοτε “καβαλάνε” και τους δύο μήνες. Έκαναν συνέλευση την Παρασκευή, έφτιαξαν και σελίδα στο Facebook και προσπαθούν, όπως όλος ο κλάδος άλλωστε, να βγάλουν άκρη, βιώνοντας μία μάλλον σχιζοειδή κατάσταση: από τη μία στο Yupi (σ.σ.: βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της ΙΜΑΚΟ) «υμνούν» τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής «Βράδυ» του εκδότη, κι από την άλλη προσπαθούν, όπως μπορούν, να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.
Την Παρασκευή και μετά τη συνέλευση ζήτησαν από τη διοίκηση της εταιρείας να ενημερώνονται επισήμως για την ακριβή ημέρα πληρωμής και προκειμένου να κάνει ο καθένας τα κουμάντα του. Κυρίως δε αυτοί που αμείβονται με «μπλοκάκι». Ζήτησαν επίσης, όταν υπάρχει καθυστέρηση στις.... πληρωμές, να αποδίδεται τουλάχιστον ο ΦΠΑ στα μπλοκάκια. Εννοείται δε, ότι ζητήθηκε πλήρης εξόφληση των δεδουλευμένων.
Ας σημειωθεί, ότι στα μισθολόγια «οφείλεται» ο Φεβρουάριος, τα «μπλοκάκια» έχουν «κολλήσει» στον Ιανουάριο, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί η ΕΣΠΗΤ για περαιτέρω. Μέχρι τότε θα επικρατεί… «Βράδυ» βαθύ, ανήσυχο κι απλήρωτο.
πό mediabrief