ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ένα φαξ άναψε φωτιά στην «Ελευθεροτυπία»




Νέα ένταση στην «Ελευθεροτυπία». Η ανακάλυψη πως ο συντάκτης της εφημερίδας Χρήστος Μέγας έκλεινε συμφωνία ύψους 2.000 ευρώ με την Τράπεζα Κύπρου για τη διαφήμισή της στο σάιτ του www.megabox.gr και η ανάρτηση του σχετικού φαξ με την εντολή καταχώρισης, στην είσοδο της εφημερίδας, δίπλα στο ασανσέρ, κατόπιν εντολής της Μάνιας Τεγοπούλου, προκάλεσαν μια ακόμα αναταραχή.
Η εφημερίδα χωρίστηκε σε δύο ομάδες: σε αυτούς που σημειώνουν ότι ο δημοσιογράφος, ενώ κάνει ρεπορτάζ του υπουργείου Εργασίας για την εφημερίδα, εμφανίζεται να παίρνει καταχώριση από τράπεζα για το σάιτ του και σε εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να σταματήσει η Μάνια Τεγοπούλου να συγκρούεται με το προσωπικό. Υπάρχει και μια ενδιάμεση άποψη, ότι αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική στην εφημερίδα και αν ήθελε η ιδιοκτησία θα μπορούσε να καλέσει τον δημοσιογράφο να....αλλάξει ρεπορτάζ ή και να τον απολύσει.
Το φαξ αναρτήθηκε στην είσοδο με εντολή της εκδότριας την περασμένη Δευτέρα, αφού πρώτα ένας κλητήρας το εντόπισε και το προώθησε στο λογιστήριο της εφημερίδας υποθέτοντας λογικά πως επρόκειτο για καταχώριση που αφορούσε το φύλλο. Το φαξ αναρτήθηκε και αποσύρθηκε δύο φορές, τη Δευτέρα και την Τρίτη. Τη δεύτερη μέρα όμως ήταν περικυκλωμένη μια καταληκτική φράση στο έγγραφο που αναφερόταν σε μελλοντική συνεργασία.
Ο Χρήστος Μέγας, από την πλευρά του, μοίρασε στους εργαζομένους ένα έγγραφο, ζητώντας την προστασία κάθε αρμόδιας Αρχής και λέγοντας ότι η επιχείρηση «υπεξαίρεσε» την προσωπική του αλληλογραφία. Το έγγραφο ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής: «Επειδή εργάζομαι γράφοντας θέματα για εργαζόμενους και οικονομικά αδύναμους, δηλώνω ότι η επιχείρηση υπεξαίρεσε προσωπική μου αλληλογραφία και με λοιδορεί με απαράδεκτο τρόπο, και πριν αλληλοφαγωθούμε όλοι μαζί ζητώ την προστασία κάθε αρμόδιας Αρχής, την αποδοκιμασία από τη διεύθυνση και τη συμπαράσταση των συναδέλφων μου». -από το Παρόν