ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Αντιδράσεις για λίστα με μισθούς και «αξιολόγηση» απολυθέντων από τον 9,84


Αναστάτωση και αντιδράσεις έχει δημιουργηθεί από περίεργη λίστα που διέρρευσε και δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο με τους μισθούς όσων εξεδιώχθησαν από τον Αθήνα 9,84 καθώς περιέχει και χαρακτηρισμούς («πολυθεσίτης», «ανύπαρκτος», «άφαντος», «εξαφανισμένος» κλπ) για όσους αποχώρησαν από τον ραδιοσταθμό. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά:
Ποιος συνέταξε τη λίστα με την «αξιολόγηση» του κάθε ενός δημοσιογράφου; Ποιος την διέρρευσε; Είναι ακριβής ο κατάλογος; Ισχύουν τα όσα αναφέρει;
Κάποιοι λένε ότι η λίστα διέρρευσε μέσα από τον ραδιοσταθμό και οι σημειώσεις είναι μέσα από τον 9,84 ενώ δεν αποκλείουν να στηρίζονται σε εσωτερικό έγγραφο που συντάχθηκε για να «αιτιολογηθούν» οι συγκεκριμένες απολύσεις. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είχε πει ότι....«οι απολύσεις στον δημοτικό σταθμό της Αθήνας 9,84 δεν έγιναν με κομματικά κριτήρια». «Οφείλαμε» είχε πει ο Καμίνης, «να προχωρήσουμε σε αυτές τις απομακρύνσεις δημοσιογράφων για να μειώσουμε το υπέρογκο κόστος του σταθμού», σημειώνοντας ότι «η μισθοδοσία των 384 εργαζομένων έφτανε τα 9 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα του σταθμού ήταν 400.000 ευρώ».
Ο δήμαρχος της Αθήνας είχε καταγγείλει ότι «υπήρχαν κραυγαλέες περιπτώσεις δημοσιογράφων που αμείβονταν πάρα πολύ υψηλά σε σχέση με την απόδοσή τους, για παράδειγμα δημοσιογράφος έπαιρνε για εκπομπή δύο δεκαλέπτων εβδομαδιαίως 2.500 ευρώ».