ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Δραματικές εξελίξεις στη ΝΕΠ - Φήμες για λουκέτο σε Flash και Espressο





Δραματικές οι εξελίξεις στην εκδοτική εταιρεία ΝΕΠ του Πέτρου Κυριακίδη καθώς λέγεται ότι ο έτερος (αφανής) συνεταίρος Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αποφάσισε να κόψει τη χρηματοδότηση στα προβληματικά ΜΜΕ του ομίλου. Ανάμεσα στους εργαζόμενους της ΝΕΠ (και όχι μόνο) επικρατεί έντονη ανησυχία καθώς οι τελευταίες κινήσεις του επιχειρηματικού διδύμου Κυριακίδη – Λαυρεντιάδη και η συνολική αναδίπλωση τους στα media δεν προοιωνίζουν τίποτε καλό για το μέλλον. Θυμίζουμε ότι η ΝΕΠ έβαλε λουκέτο στην εφημερίδα Σφήνα και στο περιοδικό Free, ενώ ανέστειλε την έκδοση της Espresso Κύπρου και «απενεργοποίησε» το Κανάλι 10.
Εντονη φημολογία υπάρχει την τελευταία εβδομάδα για δραστικές περικοπές ή ακόμη και για λουκέτο στον Flash παρά το γεγονός ότι ο ραδιοσταθμός πάει καλά και έχει ανεβεί η ακροαματικότητα του , ενώ ακούγεται ότι κόβεται η χρηματοδότηση προς την Espresso με ορατό τον κίνδυνο στο άμεσο μέλλον η εφημερίδα να οδηγηθεί ακόμη και σε αναστολή της έκδοσής της. Αυτές οι φήμες υποχρέωσαν την εκπρόσωπο των εργαζομένων στην εφημερίδα του Περισσού, Έλενα Σολωμού, να βγάλει ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι δεν πρόκειται να κλείσει η εφημερίδα…

Oι Λαυρεντιάδης - Κυριακίδης εισέβαλαν ως «σωτήρες» στο χώρο των media εξαγοράζοντας πολλά μέσα ενημέρωσης - ανάμεσά τους και πολλά «σαπάκια».
Οι δύο επιχειρηματίες.... κατέχουν, μεταξύ άλλων, την Espresso (ήταν και η πρώτη τους εξαγορά), την οικονομική εφημερίδα Financial Box (που αγόρασε από τον Τράγκα) με τις ανύπαρκτες κυκλοφορίες, τον ραδιοσταθμό Flash και το Sport tv (που αγόρασε από τον Κόκκαλη), την εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα Ισοτιμία, το μηνιαίο περιοδικό Free" (που αγόρασε από τον ΔΟΛ) και τα περιοδικά Officiel και Olive (που αγόρασε από τον Γ. Φιλιππάκη). Επίσης το δίδυμο συμμετέχει με ποσοστό 10% στον ρ/σ Σκάι 100,3 και στον Σκάι ΤV, με 10,14% στην Χ.Κ. Τεγόπουλος και με 12,53% στον Πήγασο.