ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Αναστάτωση στην Απογευματινή - ποιοι «κλείνουν» την εφημερίδα



Νέα αναστάτωση για τους εργαζόμενους στην Απογευματινή. Αργά χθες το βράδι κυκλοφόρησαν φήμες για αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας. Οι φήμες κυκλοφόρησαν όταν έγινε γνωστό ότι ο εργολάβος – εκδότης Κ. Ι. Σαραντόπουλος έστειλε σχετική ενημερωτική επιστολή στην Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Σαραντόπουλος γνωστοποιούσε πως δεν κλείνει την Απογευματινή και ότι στην επιστολή του προς την ΕΙΗΕΑ απλώς ενημέρωνε ότι αποχωρεί από την Ενωση.
Πολλοί στη Φειδίου είπαν ότι τα περί αναστολής της έκδοσης της εφημερίδας διέρρευσαν τεχνηέντως με στόχο να «φρενάρουν» τις αντιδράσεις των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι για τον μήνα Μάιο.
Ο Σαραντόπουλος έχει ανακοινώσει στους εργαζόμενους ότι «η κατάσταση με τις πληρωμές στη Φειδίου θα παραμείνει επ΄ αόριστον δύσκολη και αβέβαιη» λέγοντάς τους να μην περιμένουν «να τους καταβληθεί ούτε το επίδομα αδείας»!
Θυμίζουμε ότι πριν από δύο μήνες, η απεργιακή επιτροπή της Απογευματινής είχε καταγγείλει ότι οι εργαζόμενοι «δέχονται καθημερινά απειλές για κλείσιμο της εφημερίδας και... μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων». Επίσης είχαν απορρίψει κάθε καταστροφολογικό σενάριο και είχαν κάνει ξεκάθαρο ότι «σε καμμία περίπτωση, υπεύθυνοι για την κρίση δεν είναι οι εργαζόμενοι,, αλλά οι επιλογές των ιδιοκτητών της εφημερίδας».