ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Οχι στις περικοπές λένε στην Ελευθεροτυπία


ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Ο διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Βαγγέλης Παναγόπουλος ανέλαβε το δυσάρεστο καθήκον να ενημερώσει χθες τους εργαζόμενους της εφημερίδας για τις περικοπές. Στη χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων ο Παναγόπουλος ανακοίνωσε τις αποφάσεις της εργοδοσίας για περικοπές που αφορούν:

1ον) Την κατάργηση των συνεργασιών με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.
Τα περισσότερα, όπως είπε ο Παναγόπουλος, αφορούν πανεπιστημιακούς καθηγητές οι οποίοι συνεργάζονται με την εφημερίδα.

2ον) Τη μείωση κατά 50% όσων εργάζονται τις Κυριακές.
Επειδή προς στιγμήν δημιουργήθηκε σύγχυση ο Παναγόπουλος διευκρίνισε ότι η μείωση δεν αφορά την αμοιβή αλλά τον αριθμό όσων δουλεύουν Κυριακές για την έκδοση του φύλλου της Δευτέρας. Ο Παναγόπουλος είπε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν εκ περιτροπής τις Κυριακές.

3ον) Την υποχρεωτική αποχώρηση όσων έχουν συμπληρώσει «πλήρες δικαίωμα σύνταξης». Όπως είπε ο Παναγόπουλος το πρόγραμμα εξόδου αφορά περίπου 40 άτομα (έχουν ήδη αποχωρήσει οι μισοί).
Απορίες προκάλεσε και η αναφορά στον.... αριθμό των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία καθώς, βάσει των όσων αναφέρθηκαν, στην επιχείρηση απασχολούνται 918 άτομα. Οι συντάκτες γνωρίζουν όμως ότι στην εφημερίδα εργάζονται γύρω στα 650 άτομα.

Όπως ήταν φυσικό στη Μίνωος προκλήθηκε αναστάτωση και ο Παναγόπουλος αποχώρησε χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα να απορρίψουν τα «μέτρα» και ζήτησαν έλεγχο των οικονομικών στοιχείων και περαιτέρω εξηγήσεις για τα σχέδια της επιχείρησης.

Σήμερα στις 4 το απόγευμα θα γίνει νέα συνέλευση με παρόντες όλους τους εργαζόμενους, όλων των ειδικοτήτων, στην Ελευθεροτυπία και παρουσία της προϊσταμένης του Λογιστηρίου Λιλής Σκλάβη.