ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ποιοί έχουν χάσει τον ύπνο τους στην ΕΡΤ;





-ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ «ΚΛΕΜΜΕΝΑ» ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ BOYS ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΟ

-ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ


«Κάποια golden boys έχουν χάσει τον ύπνο τους». Αυτό είπε ο Πάνος Σόμπολος (σωστός ο πρόεδρος!) όταν πληροφορήθηκε την απόφαση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας Γιώργου Σχοινιωτάκη για διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου σε ΕΡΤ, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ΔΕΚΟ, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κρατικούς οργανισμούς.κ.λπ.
Με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Επιθεώρησης του.... υπουργείου Οικονομικών ο Γενικός Επίτροπος αναφέρει ότι οι αποδοχές στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις, δεν μπορεί να ξεπερνούν τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου, που ανέρχονται στα 6.090 ευρώ καθαρά.
Σε περίπτωση, που κάποιοι είχαν ή έχουν αποδοχές πάνω από αυτό το ποσό, θα πρέπει «σε βάρος τους να εκδοθούν καταλογιστικές πράξεις για το επιπλέον ποσό και να κηρυχθούν οι συμβάσεις τους άκυρες».
Για την ΕΡΤ ο Σχοινιωτάκης ζητεί να ελεγχθεί εάν υπάρχουν πολυθεσίτες και αν υποβάλλεται η προβλεπόμενη δήλωση πολυθεσίας, αλλά και να αναζητηθεί, στις περιπτώσεις αυτές, αν οι αποδοχές τους υπερβαίνουν αυτές του προέδρου του ΑΠ, προκειμένου να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα».
Ο Επίτροπος ζητεί να ελεγχθεί αν είναι νόμιμες όλες οι συμβάσεις στην ΕΡΤ (προέδρου, διευθυντών, παρουσιαστών, δημοσιογράφων, σκηνοθετών, ηθοποιών, παραγωγών κ.α). Δηλαδή να ελεγχθεί αν έχει διενεργηθεί σχετικός διαγωνισμός, ή πρόκειται για συμβάσεις απευθείας ανάθεσης», κάτι που -στην τελευταία περίπτωση- είναι άκυρες.
Ο Σχοινιωτάκης ζητεί επίσης να ελεγχθεί αν για τις συμβάσεις στις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ υπήρξε «προσυμβατικός προληπτικός έλεγχος» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.