ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Το ελληνικό σουβλάκι κάνει θραύση στο Λονδίνο!

PORK AND CHIPS!





Ξανά οι Ελληνες στην πρωτοπορία. Η αλυσίδα εστιατορίων «Τhe Real Greek» στη Βρετανία, δημιούργημα του έλληνα σεφ Θεόδωρου Κυριακού , σερβίρει ένα καλαμάκι κοτόπουλο που έχει μόνο 177 θερμίδες και μια πιο λάιτ εκδοχή με χαλούμι για χορτοφάγους με μόλις 118 θερμίδες.
Ακόμη και το κλασικό χοιρινό καλαμάκι έχει μόνο 280 θερμίδες. Σε αντίθεση η χωριάτικη σαλάτα περιέχει 675 θερμίδες ενώ η ταραμοσαλάτα 800, σύμφωνα με τον κατάλογο του «Real Greek».

Η αλυσίδα εστιατορόιων είναι η πρώτη που συμπεριέλαβε στο μενού της τον αριθμό των θερμίδων που περιέχει κάθε πιάτο. Εκτοτε τη μιμήθηκαν πολλοί άλλοι, αλλά....όπως αποδείχθηκε το δικό μας σουβλάκι έχει λιγότερες θερμίδες από πολλά ευρωπαϊκά εδέσματα και κάνει θραύση στο Λονδίνο.

Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υποχρεώσει όλες τις αλυσίδες εστιατορίων φαστ φουντ να αναγράφουν τις θερμίδες των πιάτων που σερβίρουν σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία.

Στόχος είναι να μιμηθούν τη Νέα Υόρκη και άλλες αμερικανικές πόλεις όπου ο νόμος υποχρεώνει τα εστιατόρια να αναγράφουν πληροφορίες για τις θερμίδες του κάθε πιάτου στον κατάλογό τους.