ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Δύσκολες ώρες για τους εργαζόμενους στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ




Ο ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
ΤΟΥΣ ΛΙΒΥΟΥΣ
ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ
ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΥΣΙΕΣ!..




Ανάστατοι είναι και πάλι οι εργαζόμενοι στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. Μέχρι σήμερα η επιχείρηση δεν έχει ακόμη πληρώσει τα δεδουλευμένα του δεύτερου 15νθημερου του Φεβρουαρίου ενώ δεν προβλεπόταν να τους καταβληθούν ούτε μέσα στην εβδομάδα.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά την... προηγούμενη Παρασκευή ο εκδότης Κ. Ι. Σαραντόπουλος μάζεψε όλο το προσωπικό της Φειδίου για να τους ανακοινώσει αποφάσεις για νέες περικοπές. Την ίδια ώρα και εξαιτίας του ότι όπως είπε «η επιχείρηση περνάει κρίση κι έχει προβλήματα» τους ζήτησε να κάνουν θυσίες.

Ο ιδιοκτήτης ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε από τους εργαζόμενους να δεχτούν να τους πληρώνει «έναντι» (κάτι παραπάνω από τα μισά αυτών που δικαιούνται) για χρονικό διάστημα τριών ή τεσσάρων μηνών. Όπως είπε ο Σαραντόπουλος τα υπόλοιπα (η εξόφληση) θα τους δοθούν όλα μαζί κάποια στιγμή στο μέλλον!..

Όπως ήταν φυσικό οι εργαζόμενοι αντέδρασαν και ζήτησαν να διασφαλιστεί το ότι θα πάρουν όλα τα χρήματά τους ενώ απαίτησαν εγγυήσεις από την εργοδοσία.
Ο Σαραντόπουλος τους είπε να κάνουν υπομονή και να… θυσιαστούν καθώς ένα μεγάλο ποσοστό - που φτάνει και το 50% - της Απογευματινής έχει πωληθεί, με προσύμφωνο, σε «αλλοδαπούς επενδυτές». Αναμένεται είπε η οριστική συμφωνία ώστε να εισρεύσουν χρήματα στο ταμείο της επιχείρησης και να βγει η εφημερίδα από τη δυσχερή οικονομική θέση που βρίσκεται σήμερα.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή έχουν νέα συγκέντρωση και συνάντηση με την εργοδοσία όπου θα συζητήσουν αναλυτικά τα περί περικοπών, τα «έναντι» και τις εγγυήσεις που θα πρέπει να δοθούν από τον Σαραντόπουλο.

Υ.Γ. Σε περίπτωση που δεν πληρωθούν σύντομα οι εργαζόμενοι για το δεύτερο 15θημερο του Φεβρουαρίου, η ΕΣΗΕΑ έχει προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις στην εφημερίδα.

Υ.Γ.1 Ο επενδυτές λέγεται ότι είναι Λίβυοι. επιχειρηματίες.