ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Οι Ευρωπαίοι λένε όχι στο «στριπτίζ» των αεροδρομίων

Απορρίπτει, προς το παρόν, η Ευρωπαϊκή Ενωση την εγκατάσταση σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια, όπως επιθυμούν οι Αμερικάνοι. Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ ανέβαλαν ακόμη και την συζήτηση για το θέμα, θεωρώντας ότι δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για εφαρμογή αυτής της αμφιλεγόμενης τεχνολογίας. Οι Ευρωπαίοι αναμένουν τις εκθέσεις της Επιτροπής σχετικά με την αποτελεσματικότητα αλλά και τις παρενέργειες που προκαλούν οι σαρωτές.
Ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα έθεσε και θέμα σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. "Οταν θα έχουμε στα χέρια μας τις εκθέσεις θα αποφασίσουμε", δήλωσε ο ισπανός υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσία της αμερικανίδας υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας. Η Τζάνετ Ναπολιτάνο βρέθηκε στην Ευρώπη για να πείσει την ΕΕ περί της αναγκαιότητας τοποθέτησης σαρωτών σώματος. Κι όλα αυτά μετά την απόπειρα ανατίναξης αεροσκάφους στις ΗΠΑ από Νιγηριανό ο οποίος έφερε πάνω του εκρηκτικά τα οποία δεν ανιχνεύθηκαν στον έλεγχο.
Υ.Γ. Το ανεβάσαμε το επίπεδο;