ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΕΣΗΕΑ: Να ανακληθούν οι απολύσεις του Δ. Παπαδόπουλου και της Τόνιας Τσουράκη

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ως παράνομες και καταχρηστικές oι απολύσεις των Δημήτρη Παπαδόπουλου και Τόνιας Τσουράκη (μεγαλώνει μόνη της δύο ανήλικα παιδιά) από την εφημερίδα «Καθημερινή» ζητά η ΕΣΗΕΑ. Συγκεκριμένα η Ενωση Συντακτών σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει μεταξύ άλλων:
«Η προσπάθεια της εργοδοσίας να ρίξει το βάρος σοβαρότατου λάθους στην έκδοση του φύλλου αποκλειστικά και μόνο στους δύο συναδέλφους είναι άδικη και αδικαιολόγητη. Εκ μέρους της διεύθυνσης της εφημερίδας δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις στο Δ.Σ., ούτε ανακλήθηκαν οι απολύσεις, όπως ζητήθηκε.
Οι απολύσεις δημιουργούν σοβαρότατα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στους δύο συναδέλφους εν μέσω κρίσης. Μάλιστα, η Α. Τσουράκη μεγαλώνει μόνη της δύο ανήλικα παιδιά, έχοντας να καλύψει ανάγκες που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από την επιλογή της εργοδοσίας -ύστερα από τις αντιδράσεις- να της προσφέρει εργασία σε άλλο πόστο, με εξοντωτική όμως μείωση αποδοχών και επαγγελματική υποβάθμιση.»