Ένας 59χρονος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ, αρχιτεχνίτης τροχαίου υλικού, κατέληξε ύστερα από πτώση ηλεκτρονικού εξοπλισμού μεγάλου βάρους πάνω του, κατά τη διάρκεια επισκευών σε εργοτάξιο συντήρησης του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.
Οι εργαζόμενοι στα τραίνα έχουν εδώ και πολύ καιρό κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας τους, αλλά η κυβέρνηση αντί να σκύψει το κεφάλι και να ακούσει τα αιτήματα και τις ανακοινώσεις των συλλογικών φορέων των εργαζομένων, συνομιλεί αποκλειστικά με τους εργοδότες, τον ΣΕΒ και το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτοί άραγε ξέρουν τι χρειάζονται οι εργαζόμενοι;
Οι εργαζόμενοι χρειάζονται να μη δουλεύουν σε ζώνες θανάτου. Χρειάζονται πραγματική υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση. Χρειάζονται λιγότερες ώρες εργασίας, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μεγαλύτερους μισθούς και μέτρα προστασίας για τη δουλειά τους. Αυτά όμως δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χαριεντίζεται με τον ΣΕΒ και αδιαφορεί για τις καθημερινές αγωνίες και ανάγκες των εργαζομένων.
Το ΜέΡΑ25 εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους και τους συναδέλφους του άτυχου 59χρονου που κατέληξε στον Πειραιά, στηρίζει τους εργαζόμενους στον αγώνα τους, και θα είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστεί.
Σε ένα έτος που έχουμε δει ρεκόρ θανάτων εργαζομένων σε χώρους εργασίας, δεν σταματάμε να φωνάζουμε πως οι ζωές μας αξίζουν.
ΜέΡΑ25
