ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2025

Με τα μισά λεφτά


Με υπερηφάνεια, ως μείζον διαπραγματευτικό επίτευγμα ανακοίνωσε χθες το Υπερταμείο ότι ο ΟΠΑΠ, θυγατρική πλέον του ομίλου Allwyn, ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για τη 12ετή παραχώρηση των Κρατικών Λαχείων (Κρατικό, Εθνικό, Λαϊκό, Πρωτοχρονιάτικο, Ειδικό, Στιγμιαίο κ.α.) έναντι βελτιωμένου εφάπαξ τιμήματος 80 εκατ. ευρώ και ποσοστού 30% επί του ετήσιου μικτού κέρδους κάθε έτος, με ελάχιστη ετήσια καταβολή 20 εκατ. ευρώ.
Ικανοποιημένος για τη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 
Αλλά με ποιο μέτρο σύγκρισης; Το 2013, στην καρδιά της ελληνικής κρίσης χρέους, τα Κρατικά Λαχεία είχαν παραχωρηθεί πάλι στον ΟΠΑΠ, αλλά με διαφορετική μετοχική σύνθεση, πάλι για 12 χρόνια, αλλά με υπερδιπλάσιο τίμημα: Εφάπαξ 190 εκατ. ευρώ και ετήσια αμοιβή 30% επί των καθαρών εσόδων, με ελάχιστο όριο τα 50 εκατ. ευρώ. Τι άλλαξε τα 12 χρόνια που μεσολάβησαν; Μα, η κυβέρνηση!

Γ.Κ. / ΕφΣυν