ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Πρόταση για Λάτσιο στη θέση του Ζούλα στην ΕΡΤ


Ο Γιάννης Λάτσιος ακούγεται πως μπορεί να είναι το πρόσωπο που ενδεχομένως θα κληθεί για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ την επόμενη ημέρα. Το όνομα του έμπειρου τηλεοπτικού στελέχους, που κατείχε τη θέση του προέδρου στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ακούστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα για τη θέση που κατέχει μέχρι σήμερα ο Κωνσταντίνος Ζούλας. Ο δημοσιογράφος συγκεντρώνει το τελευταίο διάστημα τα πυρά από το εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ και υπάρχουν κινήσεις για την αντικατάστασή του από άλλο πρόσωπο.
Η θητεία του προέδρου της ΕΡΤ λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου και θα πρέπει νωρίτερα να γίνει η προκήρυξη της θέσης, με βάση τις προβλέψεις του «νόμου Κεραμέως», ο οποίος έχει πλήθος αυστηρών προϋποθέσεων και προδιαγραφών. Ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου. Η σημερινή διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Κασκανιώτη, που κατέχει προσωρινά τη θέση, είναι σίγουρο πως θα καταθέσει υποψηφιότητα για τη θέση.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του μήνα λήγουν οι περισσότερες συμβάσεις των γενικών διευθυντών στην ΕΡΤ. Η πρόθεση της διοίκησης είναι να ανανεωθούν οι θητείες των περισσότερων προσώπων, πάρα τις διαπιστωμένες δυσλειτουργίες. Η ρευστότητα στο ζήτημα της νέας διοίκησης δεν επιτρέπει τις αλλαγές που σχεδιάζονταν.