ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Το κάζο Μυλωνάκη και η εκδίκηση Δημητριάδη


Κανονικά, αν υπήρχε μία κάποια ευθιξία, ο Γιώργος Μυλωνάκης θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί από χθες από τη θέση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ. Βλέπετε ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να «κατοπτεύσει» το έδαφος στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, να διερευνήσει διαθέσεις γαλάζιων βουλευτών, να ελέγξει τις όποιες αντιδράσεις και να ενημερώσει τον Μητσοτάκη για το κλίμα που θα επικρατούσε στη χθεσινή συνεδρίαση.
Ε, ο Μυλωνάκης είπε στον πρωθυπουργό ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και ήπια. Κι ότι οι αντιδρώντες βουλευτές θα ήταν περί τους πέντε, έξι, άντε δέκα με το ζόρι.
Αλλά αποδείχθηκε σαν τους πλέον άστοχους μετεωρολόγους: Προέβλεπε αίθριο καιρό και ήρθε καταιγίδα…

Ομοβροντία από τους βουλευτές

Τι μποφόρ, τι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τι κεραυνοί και αστραπόβροντα, δεν περιγράφεται…
Το σκορ έληξε με 32-5 ή, κατ’ άλλες εκτιμήσεις, 30-7 υπέρ των αμφισβητιών της ρότας που έχει τραβήξει – ιδεολογικά, πολιτικά και κυβερνητικά – η ΝΔ. Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πραγματικότητα.
Μίλησαν 37 βουλευτές. Οι 30 με 32 επιτέθηκαν σφόδρα στο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό για τη συνολική πορεία της παράταξης. Οι πέντε με επτά ήταν υποστηρικτικοί, λέει.
Ο Μητσοτάκης κάλεσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση τον Μυλωνάκη στο γραφείο του για… εξηγήσεις και για το σχετικό καταχέριασμα.
Η εξέλιξη αυτή ήταν ίσως η πιο… γλυκιά εκδίκηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, κυκλοφορεί σε κάτι πηγαδάκια της πιάτσας.
Διότι με το που ανέλαβε το κυβερνητικό πόστο ο Μυλωνάκης, κάποιοι έσπευσαν να εκτιμήσουν ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί ο «νέος Δημητριάδης» και να βρει επιτέλους ο Μητσοτάκης έναν άνθρωπο να λύνει όλα τα μεγάλα θέματα της κυβέρνησης.
Ο κανονικός όμως Δημητριάδης άκουγε και γελούσε. Διότι ο Δημητριάδης ήξερε…

Η σπουδή του Μυλωνάκη και τα ελαφρά πηδηματάκια του Βορίδη

Το πρόβλημά του πάντως ο Μυλωνάκης το προκάλεσε μόνος του. Εμφανίστηκε περίπου από το πουθενά – ή έστω από τη γενική γραμματεία της Βουλής – ως ο άνθρωπος που μπορούσε να νουθετήσει την κοινοβουλευτική ομάδα λόγω της προηγούμενης θέσης και σχέσης του με τους βουλευτές.
Τα ήθελε και τα έπαθε – υπάρχει κι ένας νόμος του Μέρφι γι’ αυτές τις περιπτώσεις.
Ενώ άλλοι, πιο έμπειροι περί των «ναρκοπεδίων» αυτού του είδους, προσέχουν. Όπως ο Μάκης  Βορίδης, που απέφυγε επιμελώς να εμπλακεί στη διευθέτηση του θέματος με τους βουλευτές αφήνοντας τον Μυλωνάκη να παίξει σόλο.
Μάλιστα, ο γάτος Μάκης έφυγε πριν τη δευτερολογία του Μητσοτάκη χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε να μην είναι παρών την ώρα που ο πρωθυπουργός θα άφηνε αιχμές, αλλά ούτε και πρόχειρος να τον φωνάξει στο γραφείο του, όπως τον Μυλωνάκη…
Άμα ξέρει μπαλίτσα ο άνθρωπος…