ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Δελφικά πλυντήρια


Οπως γράφαμε τις προάλλες, το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 ομιλητές, ήταν καθαρά μια «ανδρική υπόθεση» καθώς πάνω από το 75% των ομιλητών ήταν άνδρες ενώ οι λιγοστές γυναίκες αρκέστηκαν σε ρόλους συντονισμού των πάνελ. Δεν ήταν το μοναδικό σοβαρό φάουλ των διοργανωτών.
Στο φόρουμ δεν υπήρξε ούτε ένας Παλαιστίνιος να μιλήσει για τον πόλεμο στη Γάζα. Μίλησαν όμως Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων ένας πρώην αρχηγός της Μοσάντ, και κάποιοι Αραβες. Ανάμεσα στα εκατοντάδες πάνελ δεν υπήρξε ούτε ένα για τα Τέμπη και το μέλλον του σιδηρόδρομου.
Αντιθέτως, στην τελετή έναρξης βρέθηκε φιλόξενος χώρος για την Ελληνική Αγωγή, την εταιρεία παροχής εξωσχολικών μαθημάτων του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη. Aυτό που θα μείνει βέβαια από το φόρουμ ήταν οι έωλοι ισχυρισμοί της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ότι δεν υπήρχε καμιά συγκάλυψη για τα Τέμπη.