ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Αστειότητες: ΣΥΡΙΖΑ κατά ΕφΣυν για τον αποκλεισμό Αντώναρου από ΕΡΤ


“Το αρχικό δημοσίευμα του κ. Δημήτρη Κανελλόπουλου στην ιστοσελίδα της ΕΦ.ΣΥΝ που αφορά στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τα γεγονότα σχετικά με τον αποκλεισμό του υποψήφιου Ευρωβουλευτή, Ευάγγελου Αντώναρου από τη Δημόσια τηλεόραση είναι απολύτως ανακριβές. Το δεύτερο που ακολούθησε αναφέρει τμήματα και μόνο της αλήθειας” αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Και προσθέτει: “Μας προκαλεί εντύπωση διότι ο συντάκτης της ΕΦ.ΣΥΝ έχει στη διάθεση του τα πραγματικά γεγονότα τα οποία αποσιώπησε, αλλά αξιοποίησε το εκ των υστέρων παραπλανητικό αφήγημα της ΕΡΤ”.
“Απορία: Πως είναι δυνατόν κάποιος να πιστέψει πως η ΕΡΤ στις 8:20 ζήτησε καλεσμένο που θα εμφανιζόταν στις 8:30, «ξεκαθαρίζοντας», σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πως αυτό δεν μπορούσε να γίνει με Skype; Μήπως περίμενε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να διακτινιστεί στο Ραδιομέγαρο;” αναρωτιέται καταλήγοντας η ανακοίνωση του κόμματος.​

Απάντηση Δημήτρη Κανελλόπουλου:
Το «αρχικό κείμενο» που λέει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, είναι το κείμενο με όσα υποστηρίζουν από την ΕΡΤ για το θέμα Αντώναρου. Δεν έχει σημασία αν εγώ τα πιστεύω ή όχι, σημασία έχει ότι τα λένε από την ΕΡΤ. Και υπάρχουν και πολλά off the record όπως καταλαβαίνετε.
Το δεύτερο κείμενο (ξεχωριστό) είναι οι απαντήσεις που έδωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τηλεφωνικά στην εφημερίδα, σχετικά με τις εικασίες της ΕΡΤ (στο... αρχικό κείμενο). Τόσο απλό.
Προβληματιζόμαστε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αντί να διαψεύσει την ΕΡΤ για όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ (τέσσερις-πέντε φορές γράφω ότι τα λέει η ΕΡΤ), βγάζει διάψευση για εμάς (κι εμένα προσωπικά). Εκτός κι αν στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι γνωρίζουν τη μοναδική αλήθεια και αυτήν πρέπει να ακολουθούν τα ΜΜΕ.
Σημειώστε πως η ΕΡΤ διαθέτει καμιά 20αριά πολιτικές εκπομπές και κάθε εβδομάδα βγάζει δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώστε, επίσης, πως ο «κομμένος» κύριος Αντώναρος θα έβγαινε το πρωί (Τρίτη 23/4), καλεσμένος στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Συνδέσεις», αλλά σε συμφωνία μαζί του η συνέντευξη μεταφέρθηκε για την Τετάρτη 1η Μαΐου, ενώ θα βγει και σε μια εκπομπή στις 14 Μαΐου.