ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Όλο το μυστικό στην αλά Σπετσιώτα είναι η μελωμένη σάλτσα...


Ο «δαίμων της σύμπτωσης» έφερε στις εκδόσεις της Παρασκευής δύο ίδιους τίτλους σε βασικά θέματα εφημερίδων, αλλά και έναν πανομοιότυπο σε πρωτοσέλιδο χτύπημα. Με αφορμή την πρόσκληση/προσκλητήριο Κασσελάκη για τριήμερο στις Σπέτσες η Απογευματινή γράφει στο κύριο θέμα της «ΣΥΡΙΖΑ αλά Σπετσιώτα», η Εστία επαναλαμβάνει στο κύριο θέμα της «ΣΥΡΙΖΑ αλά... Σπετσιώτα» και η Δημοκρατία διαφοροποιείται κατά μία λέξη σε μονόστηλη πρωτοσέλιδη προβολή γράφοντας «Αχταρμάς αλά Σπετσιώτα».

Έτσι χάρη στις εμπνεύσεις και στις μοντέρνες εφαρμογές που εισάγει στην πολιτική ο ρέκτης πρόεδρος του Σύριζα μαθαίνουμε ή φρεσκάρουμε στη μνήμη μας διάφορους όρους (brainstorming λόγου χάρη) αλλά και ελληνικές συνταγές μαγειρικής που δεν ήταν σε πρώτη ζήτηση.

Τι είναι ακριβώς το αλά Σπετσιώτα; Ψάξαμε και βρήκαμε ότι είναι «παραδοσιακή συνταγή για ψάρι με λίγα και απλά υλικά», στην οποία τα ψάρια που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι πρωτοκλασάτα: συναγρίδα και σφυρίδα. Όμως, δεν αποκλείονται και άλλα όπως φαγκρί, πέρκα, τσιπούρα, μαγιάτικο. Αυτονόητα, δεν επιτρέπεται η παρακατιανή σαρδέλα, ιδιαίτερα όταν προσκαλείς στο αρχοντικό σου βουλευτές.
Διαβάζουμε ακόμα ότι «όλο το μυστικό για το ψάρι αλά Σπετσιώτα είναι η μελωμένη σάλτσα που φτιάχνουμε στην αρχή για να ψήσουμε το ψάρι».
Στις συνταγές βρίσκουμε και «πέρκα αλά Σπετσιώτα ξαπλωμένη σε πατάτα», ενώ τα υλικά που απαιτούνται είναι ελαιόλαδο (πανάκριβο, αλλά λεφτά υπάρχουν), πράσινη και κόκκινη πιπεριά λεπτοκομμένες, ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, σκόρδο, ώριμη ντομάτα, σπιτική σάλτσα.
Καλό εκδρομικό τριήμερο και καλοφάγωτες η σφυρίδα και η συναγρίδα. Γιατί, βέβαια, δεν μπορούμε να φανταστούμε κανένα άλλο ψάρι στην αυθεντική αλά Σπετσιώτα του προέδρου.

- από το harddog