ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Ακρίτα: «Γιατί στις Σπέτσες;» - Τι λέει η Τζάκρη


Πολλή γκρίνια, μουρμούρα και αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόσκληση Κασσελάκη στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για τριήμερη συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες μέσα στον Ιανουάριο.
Το βαρύ κλίμα στην Κ.Ο. αποτύπωσε η Έλενα Ακρίτα, η πρώτη βουλευτής που αντέδρασε στην πρόταση Κασσελάκη, καθώς με δημόσια ανάρτησή της το πρωί της Παρασκευής στο Facebook αναρωτήθηκε «Γιατί στις Σπέτσες;».
«Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο. Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβερνηση όλο αυτό τον καιρό» αναφέρει η κυρία Ακρίτα η οποία απάντησε και στο e-mail που έστειλε εξ ονόματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η Θεοδώρα Τζάκρη εκφράζοντας τη διαφωνία της με το ύφος της επιστολής.


Το κείμενο της ανάρτησης της Έλενας Ακρίτα στο fb:
«Σπέτσες: επειδή διαβάζω διάφορα που με αφορούν. Και βέβαια θα μπορούσε η συνάντηση εργασίας να γίνει «εκτός Αθηνών» - αν και αυτό θα δυσκόλευε πολύ το έργο των συναδελφων δημοσιογράφων που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις μας. Γιατί όμως στις Σπέτσες; Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο. Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβερνηση όλο αυτό τον καιρό. Και ταυτόχρονα να δουλέψουμε και να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις του κόμματος μας. Αυτή είναι η γνώμη μου.Καλημέρα σε όλους!».

Η απάντηση Τζάκρη

Στην - ανεπίσημη - αντίδραση της Έλενας Ακρίτα είχε απαντήσει νωρίτερα η η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία είπε ότι «είναι μια υπηρεσιακή επιστολή. Το e-mail σε 142 λέξεις διευκρινίζει διαδικαστικά ζητήματα. Αν εξέλιπε η καλλιέπεια είναι εκ της φύσης της επιστολής, δεν είναι ότι μας τελείωσε το πουμαρό. Δεν μας λείπει η μάχη των εντυπώσεων από μια τέτοια επιστολή».
Ωστόσο η κυρία Τζάκρη δικαιολόγησε τα σχόλια που προκάλεσε η κίνηση Κασσελάκη λέγοντας ότι «είναι τελείως καινούργιο και ξενίζει όπως η πρωτοβουλία του προέδρου να δανείσει το κόμμα».
Οπως είπε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν σε ξενοδοχείο που έχει κλειστεί και θα πληρωθεί από τον πρόεδρο του κόμματος.
«Θα μείνουν σε ξενοδοχείο που έχει κλειστεί και θα πληρωθεί από τον πρόεδρο. Οι εργασίες θα γίνουν στο σπίτι του προέδρου. Δεν θα ξινίσει η σούπα αν κάνουμε κάτι διαφορετικό, και πραγματικά αυτό είναι δάνειο από τον κύκλο των επιχειρήσεων, τον κύκλο των πανεπιστημίων» είπε η κ. Τζάκρη.
Και συνέχισε: «Για περίπου 48 ώρες 35 άνθρωποι θα κάνουν δουλειά. Μέσα σε 48 ώρες δεν θα μείνει αδιευκρίνιστο τίποτα. Απορώ γιατί λοιδορείτε. Ο κ. Κασσελάκης σηματοδοτεί νέα πράγματα».