ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Το ταλέντο Κασσελάκη στους αιφνιδιασμούς και η νέα δημοσκοπική καθήλωση


Βουλευτές και στελέχη του Σύριζα έμαθαν από την τηλεόραση, με τη συνέντευξη Κασσελάκη στον Star, ότι ο πρόεδρός τους θα επιβάλει κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ξάφνιασμα!
Ξάφνιασε ο Στέφανος Κασσελάκης ακόμα και τους ανθρώπους-πυλώνες που τον στήριξαν, όπως τον Γιώργο Τσίπρα που δήλωσε ότι δεν ήταν ενημερωμένος για την απόφαση. Μένει να δούμε τι θα κάνει o επικεφαλής τής (ακόμα) αξιωματικής αντιπολίτευσης αν υπάρξει απείθεια. Πώς θα συμπεριφερθεί, λόγου χάρη, στην (δημοφιλέστατη) Αθήνα Λινού που φάνηκε να κρατάει αποστάσεις από την τεκνοθεσία και δήλωσε για το θέμα «δεν ξέρω αν υπήρξε κάποια επιτροπή ηθικής και δεοντολογίας που να συμβουλεύτηκε ο Σύριζα». Και η κυρία Λινού δεν είναι η μόνη που στέκεται με σκεπτικισμό απέναντι στο θέμα. Θα διαγραφούν όσοι παρεκκλίνουν από την κομματική γραμμή; Και αντέχει ο Σύριζα σε μια ακόμα συρρίκνωση που άρχισε με την κάθετη πτώση στις εθνικές εκλογές και επιταχύνθηκε μετά τις εσωκομματικές αρχαιρεσίες;

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί προς το παρόν να μην δείχνει ταλέντο στην πολιτική (μαθαίνει γρήγορα, ωστόσο), είναι ταλαντούχος όμως στους αιφνιδιασμούς. Και η κομματική πειθαρχία ήταν ένας από αυτούς. Εκείνη που δεν αιφνιδιάζει πλέον είναι η δημοσκοπική κατρακύλα τού άλλοτε κυβερνητικού κόμματος. Άλλη μια δημοσκόπηση, της Prorata (για το Attica) δείχνει σταθεροποιημένο τον Σύριζα στην τρίτη θέση και μάλιστα με μόλις ενάμισι εκατοστό από το τέταρτο ΚΚΕ.

Σύμφωνα με αυτήν τη νέα σφυγμομέτρηση ο Σύριζα συγκεντρώνει 10,5%, με το Πασόκ δυόμισι μονάδες πιο πάνω (13%) και τη ΝΔ προηγούμενη με 30%. Ακολουθεί στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ με 9% και στη συνέχεια η Ελληνική Λύση με 5%, ενώ από 3% έχουν οι Σπαρτιάτες, η Νίκη και η Νέα Αριστερά και 2,5% η Πλεύση Ελευθερίας. Το 18% παραμένει αναποφάσιστο.

- από το harddog