ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Ποια ήταν η συμφωνία ΕΤΕΡΟΝ και «Αυγής»


To ρεπορτάζ βγήκε Δευτέρα βράδυ στο One Channel. Και το έβγαλε ο Ρενάτο Λέκκα, ο διευθυντής του καναλιού, στην καλή εκπομπή του Μάνου Νιφλή, Evening Report. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν, που μπορούμε να σας πούμε ότι είναι ακριβές, υπήρχε σύμβαση μεταξύ του ΕΤΕΡΟΝ, της εταιρίας του Δημήτρη Μάρη (24Media) με επικεφαλής τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, και της «Αυγής». Η συμφωνία ήταν για διαφήμιση του ΕΤΕΡΟΝ στην «Αυγή» για τα επόμενα 5 χρόνια.

Η συμφωνία ξεπερνούσε τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ με τις πληρωμές να γίνονται όλες μέσα στο 2023. Το ΕΤΕΡΟΝ όντως διέκοψε τη σύμβαση και, όπως μαθαίνουμε, υπολειπόταν μόνο μία μία πληρωμή ακόμα. Δηλαδή η «Αυγή» είχε βάλει στα ταμεία της ήδη ένα ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Γερή οικονομική «ένεση».
Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν είχε εμπορικό χαρακτήρα αλλά χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης. 


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΕΤΕΡΟΝ κατήγγειλε τη σύμβαση αμέσως μετά τις πρώτες εσωκομματικές εκλογές. Ισχύει χρονικά αλλά δεν ξέρουμε αν η καταγγελία της σύμβασης έγινε επειδή φάνηκε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα γινόταν ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ως γνωστόν, άλλωστε, ο Δημήτρης Μάρης βρίσκεται στην Αμερική εδώ και πολύ καιρό, δεν ξέρουμε αν ασχολείται και τόσο με τα της Ελλάδας. Δεν ξέρουμε καν τι μπορεί να σκέφτεται για τα δικά του ΜΜΕ.

Ακόμα και αν το έκανε ωστόσο για το συγκεκριμένο λόγο, επειδή δεν ήθελε Κασσελάκη, είναι απόλυτο δικαίωμά του. Επιχειρηματίας είναι, ήθελε να ενισχύσει μία κατάσταση, κάποια στιγμή έπαψε να το θέλει μια και οι συνθήκες άλλαξαν. Αλλά όλα αυτά είναι δίκη προθέσεων.

Η σύμβαση λήγει τον Δεκέμβριο του 2027 αλλά πλέον δεν βλέπουμε ούτε μπάνερ στο site της «Αυγής», ούτε υπήρχε διαφήμιση στο τελευταίο κυριακάτικο φύλλο. Τι συμβαίνει; Την έκοψαν από μόνοι τους στην Κουμουνδούρου; Δεν ξέρουμε πως λειτουργούν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ του και πως λειτουργούν με πρώην συνεργάτες τους όπως το ΕΤΕΡΟΝ. Και αν κάνουν φύλλο και φτερό τις συμβάσεις μεταξύ τους...

- από το e-tetradio