ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Rolling Stone για Κίσιντζερ: «Ο αγαπημένος εγκληματίας πολέμου της κυρίαρχης τάξης της Αμερικής, επιτέλους πέθανε»


«Ο Χένρι Κίσιντζερ, ο αγαπημένος εγκληματίας πολέμου της κυρίαρχης τάξης της Αμερικής, επιτέλους πέθανε»
είναι ο τίτλος του κεντρικού δημοσιεύματος του αμερικανικού περιοδικού Rolling Stone. «Ο αρχιτέκτονας της εξωτερικής πολιτικής του Νίξον θα είναι αιώνια στη λίστα των χειρότερων μαζικών δολοφόνων της ιστορίας. Ντροπή στη χώρα που τον γιορτάζει» τονίζεται στο δημοσίευμα.
«Ο Χένρι Κίσιντζερ πέθανε την Τετάρτη στο σπίτι του στο Κονέκτικατ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του η εταιρεία συμβούλων του. Ο διαβόητος εγκληματίας πολέμου ήταν 100 ετών» προσθέτει το Rolling Stone.
Το Rolling Stone γράφει για τον πιο «φημισμένο στρατηγό της αμερικανικής πολιτικής στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα», φιλοξενώντας τα όσα είχε αναφέρει στο παρελθόν ο ιστορικός Γκρεγκ Γκράντιν, ο οποίος είχε συγγράψει την βιογραφία του Κίσιντζερ. 
«Ο Γκράντιν υπολογίζει ότι από τις ενέργειες του Κίσιντζερ μεταξύ του 1969 και του 1976, περίπου οκτώ ετών, οδήγησε στον θάνατο 3-4 εκατομμυρίων ανθρώπων», αναφερόμενος στα γεγονότα της Καμπότζης, της Χιλής, του Ανατολικού Τιμόρ, του Μπαγκλαντές.
Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι ο «Κίσιντζερ έπαιξε ρόλο στους θανάτους τόσων διαφορετικών ανθρώπων, που η αντιμετώπιση της κάθε υπόθεσης με τη δέουσα προσοχή απαιτεί τη συγγραφή ενός βιβλίου».