ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΜέΡΑ25: Ο Μητσοτάκης καταργεί το απόρρητο της ψήφου


Mε επιφύλαξη και σφοδρές αντιδράσεις υποδέχθηκαν τα κόμματα, εντός και εκτός Βουλής, την ανακοίνωση Μητσοτάκη για δυνατότητα επιστολικής ψήφου στις ερχόμενες ευρωεκλογές.Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος διευκρίνισαν ότι το μέτρο δεν αφορά προς το παρόν τις εθνικές εκλογές και προανήγγειλαν πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει διάλογος με τα κόμματα.
«Ο κ. Μητσοτάκης κατήργησε το απόρρητο της ψήφου, αρχίζοντας με τις ευρωεκλογές του επόμενου Ιουνίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 επισημαίνοντας:
«Κανείς δικαστικός ή κρατικός λειτουργός δεν θα μπορεί πλέον να εγγυηθεί ότι η επιλογή ψηφοδελτίου/σταυρού δεν έγινε υπό το βλέμμα τρίτου στο πλαίσιο συναλλαγής ή ψυχολογικής πίεσης. Το κεκτημένο της Μεταπολίτευσης - δηλαδή η απελευθέρωση από την Βία & Νοθεία των πέτρινων χρόνων - μόλις καταργήθηκε.
Το ΜέΡΑ25 καταδικάζουμε αυτή την ιστορική ήττα της Ελληνικής Δημοκρατίας στα χέρια του πιο βάναυσα αυταρχικού πρωθυπουργού της Μεταπολίτευσης και θυμίζουμε την πραγματική λύση που προτείναμε: το δικαίωμα να ψηφίζουν οι πολίτες, βάσει ηλεκτρονικών εκλογικών καταλόγων, όπου και να βρίσκονται αλλά πάντα πίσω από παραβάν ώστε να διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου
».