ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Στην ταβέρνα του Σημίτη


Ήταν Ιανουάριος του 2019, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποδεχτεί την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, προς τιμή της οποίας είχε παραθέσει δείπνο σε ψαροταβέρνα στην Καστέλα. Εκεί βρέθηκαν σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Νίκο Κοτζιά.
Είναι η ταβέρνα «Πανόραμα», στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά, με θέα στη θάλασσα και «πιάτο» όλα τα νότια προάστια της Αθήνας.
Το δείπνο Κασσελάκη - Κοτζιά ήρθε μετά την πρόσκληση του επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ για διάλογο των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου. Και πρώτο «πιάτο» ήταν όλες οι πολιτικές εξελίξεις.
Όσο κι αν στο δείπνο Τσίπρα - Μέρκελ, η επιλογή της ταβέρνας είχε γραφτεί ότι έγινε έπειτα από πρόταση της γερμανικής Πρεσβείας, άλλος ήταν εκείνος που την είχε «καθιερώσει».
Ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που ως υποψήφιος κατέβαινε στον Πειραιά και πήγαινε εκεί για φαγητό τους δημοσιογράφους.
ΠΑΣ / ieidiseis


Yπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο Στέφανος Κασσελάκης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Νίκου Κοτζιά για την ανάπτυξη ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, του απέστειλε επιστολή στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Στην παρούσα κρίσιμη ιστορική και πολιτική καμπή είναι αναγκαίο να ξεκινήσει ο διάλογος για την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων, για την εξεύρεση των αναγκαίων ιδεολογικών συγκλίσεων και προοπτικών, για τον σχεδιασμό μακροπρόθεσμων προγραμματικών συμφωνιών με βαθιά πίστη στις δημοκρατικές αρχές και αξίες, με όρους συμπεριληπτικότητας και κοινωνικής λογοδοσίας. Μέσα από τον πλουραλισμό και τη διεύρυνση θα προκύψει η (ανά)σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων, θα βαθύνουν οι συνεργασίες, θα παραχθούν νέες ιδέες, θα υλοποιηθούν στόχοι και θα επιτευχθούν κοινά οράματα. Κυρίως, όμως, θα δημιουργηθούν «μέτωπα αντίστασης και αναγέννησης» απέναντι στις διαρκείς πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις σ’ εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για να μπορέσει να επέλθει η κοινωνική και πολιτική αλλαγή και να ανατραπεί η καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση της ΝΔ. Για τους λόγους αυτούς είμαι ανοιχτός στον διάλογο και τη συνεργασία, αποδεχόμενος την πρόσκλησή σου».