ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Ο μουγκός μίλησε, αλλά οι νεκροί δεν γυρίζουν


Πόσες δεκάδες, ίσως ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες ζωές Ουκρανών και Ρώσων θα είχαν αλήθεια σωθεί αν ο πόλεμος είχε τερματιστεί τον Μάρτιο του 2022, όταν οι εκατέρωθεν απώλειες ήταν ακόμη συγκριτικά μηδαμινές;
Από πέρσι, βέβαια, ξέραμε πως οι δύο πλευρές είχαν φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία ειρήνης, υπό το σοκ της ταχύτατης αρχικής ρωσικής προέλασης. Ομως η ειρηνευτική διαδικασία της Κωνσταντινούπολης τορπιλίστηκε από τους δυτικούς «προστάτες» του Ζελένσκι και ιδίως από τον άθλιο Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, που ταξίδεψε επί τούτου στο Κίεβο για να χαλάσει το ντιλ. Και το ξέραμε όχι μόνο από τη ρωσική πλευρά, αλλά και γιατί το είχαν «καρφώσει» τόσο ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ όσο και ουκρανικά ΜΜΕ, σαν την «Ουκράΐνσκα Πράβντα». Ομως τα δυτικά ΜΜΕ φρόντισαν να κουκουλώσουν κάθε σχετική αποκάλυψη· και φυσικά η ουκρανική πλευρά διέψευσε τα πάντα, χαρακτηρίζοντας τα «ρωσική προπαγάνδα».

Ετσι αποκτά, όπως καταλαβαίνετε, τεράστια σημασία το γεγονός ότι ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους πολιτικούς της Ουκρανίας και δεξί χέρι του Ζελένσκι, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος «Υπηρέτης του Λαού», Νταβίντ Αραχάμια, έδωσε προχθές συνέντευξη στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι «1+1» όπου επιβεβαίωσε 100% όσα προαναφέραμε!

Οτι η ρωσική αντιπροσωπεία υποσχέθηκε ειρήνη στην Ουκρανία με μοναδικό αντάλλαγμα την ουδετερότητά της, δηλαδή τη δέσμευσή της ότι δεν θα επιχειρήσει να μπει στο ΝΑΤΟ: «Μόνο αυτό ενδιέφερε πραγματικά τους Ρώσους, όλα τ’ άλλα για τους ρωσόφωνους πληθυσμούς και την αποναζιστικοποίηση ήταν ρητορική και μπλα μπλα», είπε. Αλλά ο Ζελένσκι προτίμησε να ακούσει τους ΝΑΤΟϊκούς νταβατζήδες, που τον προέτρεψαν –ή μήπως διέταξαν;– να συνεχίσει τον πόλεμο μέχρις εσχάτων, κυριολεκτικά μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό:

«Οταν επιστρέψαμε από την Κωνσταντινούπολη, ο Μπόρις Τζόνσον ήρθε στο Κίεβο και είπε ότι δεν έπρεπε να υπογράψουμε τίποτα με τη Ρωσία κι ότι έπρεπε να πολεμήσουμε(!)», λέει. Προσθέτει βέβαια πως στην απόφαση του Κιέβου έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι «δεν είχαμε εμπιστοσύνη στους Ρώσους ότι θα κρατούσαν τη συμφωνία»... Οσο για το πώς τα ξέρει όλα αυτά; Μα ο... μουγκός μέχρι σήμερα Αραχάμια ήταν ο επικεφαλής της ουκρανικής ειρηνευτικής αντιπροσωπείας στη Λευκορωσία και την Τουρκία!