ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Επικίνδυνες υποκλίσεις


«Σκασμός, λοιπόν, μιλάει ο υπουργός!» Ο Τάσος Λειβαδίτης θα μπορούσε να το έχει γράψει σήμερα - ίσως κι ολόκληρο το ποίημα «Φυσάει» και σιγουρότατα εκείνον τον στίχο που λέει «Κύριε των δυνάμεων! Των δυτικών, βέβαια, δυνάμεων». Μια κυβέρνηση ολόκληρη έχει πάθει λουμπάγκο από τις υποκλίσεις στις μεγάλες δυνάμεις του ντουνιά - πρώτα εμπλέκοντας τη χώρα μας αγρίως στον πόλεμο της Ουκρανίας και τώρα στηρίζοντας με κάθε τρόπο το Ισραήλ στη μαζική εξόντωση των Παλαιστινίων, στη σύγχρονη «σφαγή των νηπίων».

Στο όνομα της πατρίδας -και της ασφάλειάς της- η κυβέρνηση δεν στέκεται απλώς δίπλα στο «σύμμαχο κράτος» του Ισραήλ, αλλά και ενεργά ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, παρέχοντας κάθε είδους διευκόλυνση για το μακέλεμά του. Την ώρα που διεθνείς οργανισμοί καταγγέλλουν το έγκλημα διαρκείας που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι -πρώτα με την επιβολή καθεστώτος απαρτχάιντ και τώρα με τον ανηλεή βομβαρδισμό αμάχων- η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει εξετάσεις νομιμοφροσύνης σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. Ωστόσο, είναι τόσο μεγάλος ο ζήλος που πέφτει σε γκάφες.

Εξ ου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αξιοποιώντας fake news ότι τάχα Παλαιστίνιος ύψωσε τη σημαία της πατρίδας του και κατέβασε την ελληνική στο συλλαλητήριο της Κυριακής, έσπευσε χθες να ανακοινώσει ότι «συνελήφθη». Υποτίθεται πως ο 22χρονος κατηγορείτο με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα, καθώς η κίνησή του «εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος».

Σε αυτή την ιδιότυπη πασαρέλα επίδειξης διαπιστευτηρίων στους συμμάχους-αφέντες, είχε προηγηθεί του κ. Οικονόμου άλλος υπουργός, της Παιδείας και των Θρησκευμάτων, που επιτέθηκε στην ΟΛΜΕ. Τι φοβερό έκανε η Ομοσπονδία, υπό δεξιόστροφη μάλιστα διοίκηση; Κάλεσε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να διοργανώσουν δράσεις αλληλεγγύης στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Άστραψε και βρόντηξε ο κ. Πιερρακάκης και εγκάλεσε τους καθηγητές για αντισημιτισμό και τυφλό φανατισμό. Ο,τι πάνω κάτω έκανε και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.

Ποιος στα αλήθεια, όμως, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας; 
Ο Παλαιστίνιος που ανέμισε τη σημαία της ανυπόστατης ακόμη πατρίδας του; 
Ή η κυβέρνηση που στέλνει φρεγάτες και υποστηρίζει άκριτα το σχέδιο Νετανιάχου για Παλαιστίνη χωρίς Παλαιστίνιους; Θα έπρεπε κανείς να είναι τυφλός για να μην το βλέπει...

ΕΦ.ΣΥΝ. / Αποψη