ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Η Ακρίτα αποκαλύπτει από ποιο κανάλι είναι κομμένη εδώ και τρία χρόνια...


Ένα κουίζ έβαλε πριν λίγες ημέρες η Έλενα Ακρίτα μέσα από τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, όπου ρωτά τους ακολούθους της να βρουν από ποιο κανάλι είναι κομμένη εδώ και τρία χρόνια και για ποιο λόγο.Με τα δικά της λόγια: “Από ποιο κανάλι και για ποιο λόγο είμαι κομμένη εδώ και τρία χρόνια; Βρείτε τη σωστή απάντηση και κερδίστε πλούσια δώρα. Οσονούπω το όνομα του καναλιού”.
Τελικά η Ελενα Ακρίτα αποκάλυψε σήμερα από ποιο κανάλι είναι κομμένη. Δείτε τι έγραψε στο fb:
"Από ποιο κανάλι είμαι κομμένη εδώ και τρία χρόνια;
Από το Mega φυσικά.
Όσον καιρό ήμουνα στην εφημεριδα τα Νέα, μού ζητούσαν επίμονα να πάω σε εκπομπές τους ή και να δεχτώ να είμαι σχολιάστρια στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων.
Πότε άλλαξε αυτό;
Όλως τυχαίως;
Τότε που ο Παπαχρηστος έγραφε για την δήθεν αγορά σπιτιού από τον Αλέξη Τσίπρα. Κι όταν εγώ τόλμησα να γράψω την αλήθεια, με λογόκριναν.
Και φυσικά παραιτήθηκα.
Και κόπηκαν οι τηλεοπτικές προσκλήσεις, μαχαίρι.
Όλως τυχαίως.
Θα μου πεις γούστο τους καπελό τους, ιδιωτικός είναι ο σταθμός όποιον θέλουν καλούν.
Δεν είναι έτσι.
Γιατί ο σταθμός μπορεί να ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες ανήκουν στα “κοινά” (αγαθά που είναι συλλογικά και ανήκουν από κοινού σε όλους τους πολίτες μιας περιοχής ή επικράτειας, στην οποία γίνεται η χρήση τους). Δηλαδή οι συχνότητες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των πολιτών.
Αποκλείουν λοιπόν μια βουλευτρια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γιατί δεν την “συγχώρεσαν” επειδή υπηρέτησε την αλήθεια και τίμησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα μέχρι το τέλος.
Όλως τυχαίως.
Κάστανα δεν χαρίζω. Ή μάλλον τα χαρίζω σε αυτούς που τα αξίζουν. Κι εδώ λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Γιατί η συνέπεια ζωής και ο σεβασμος στην ελευθεροτυπία δεν προκύπτουν ποτέ «όλως τυχαίως».
Κάθε άλλο παρά.
Αυτά που λες. #mega_mou."