ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Φίλης και Ραγκούσης ξεκίνησαν το «αντάρτικο»

 

Ο Κασσελάκης είναι κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ


Μόνο ομαλή δεν προβλέπεται η μετάβαση του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή Κασσελάκη, παρά τις εκκλήσεις για ενότητα από τους ψυχραιμότερους. Η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Κυριακή, έχει προκαλέσει εσωκομματικούς κλυδωνισμούς, οι οποίοι για την ώρα κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθούν κι αν τελικά δούμε στο μέλλον κάποια διάσπαση, ενόψει και του επικείμενου Συνεδρίου που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ήδη από χθες, μόλις μερικές ώρες μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, ακούστηκαν οι πρώτες φωνές αντίδρασης από τους Δημήτρη Βίτσα και Πάνο Σκουρλέτη, ενώ σήμερα το «αντάρτικο» πήρε φωτιά με τον Νίκο Φίλη να εκτοξεύει «βολές» και κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη διαμορφωθείσα νέα κατάσταση στην Κουμουνδούρου.
Στο «παιχνίδι» μπήκε και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος άφησε αιχμές για την αντικατάσταση του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Στέργιου Καλπάκη στη θέση του διευθυντή της ΚΟ του κόμματος και του εκπροσώπου Τύπου, αντίστοιχα.

Ο Κασσελάκης είναι κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ

«Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι ‘δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός’», ανέφερε ο Νίκος Φίλης το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Στη συνέχεια, μάλιστα, ο κ. Φίλης προσπάθησε να αποδομήσει την επιτυχία της τεράστιας προσέλευσης στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και; Αυτό δίνει νικηφόρα πορεία; Ο Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φθάνουμε σε Μεσσιανισμό».
Από το στόχαστρο του Νίκου Φίλη δεν ξέφυγε ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, επειδή - κατά τον ίδιο - θα έπρεπε να παρέμβει δημοσίως για τα περί υπονόμευσής του. «Το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει», είπε.

«Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, σκοπεύω να δώσω τη μάχη στο Συνέδριο του κόμματος. Πρέπει να γίνει το Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα: χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο Γραμματέας της ΚΟ και ο Εκπρόσωπος Τύπου».
Για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδό του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».

Σειρά στα «φίλια πυρά» είχε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, για τον οποίο ο Φίλης είπε ότι «εδώ δεν είναι στρατός να βγάζει ημερήσιες διαταγές, εδώ υπάρχει κόμμα και καταστατικό και πρέπει να γίνει συνέδριο και διαδικασίες. Βεβαίως και να κάνει αλλαγές, αλλά να περάσουν από όργανα»
«Αν τον Νοέμβριο, υπάρξει επικύρωση της θανατικής ποινής για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο καθένας θα επιλέξει τι θα κάνει. Εγώ θα δω τι θα κάνω, εγώ δεν είμαι δεδομένος σε ένα κόμμα που δεν είναι της Αριστεράς», ξεκαθάρισε ο Νίκος Φίλης.

Αιχμές Ραγκούση 

Τη δυσαρέσκειά του τόσο για την αντικατάσταση των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Στέργιου Καλπάκη, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται εξέφρασε δημόσια, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιάννης Ραγκούσης.
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως τα όσα αναφέρει για την αντικατάστασή τους από τις θέσεις των Διευθυντή της ΚΟ και εκπροσώπου Τύπου, αντίστοιχα, αποτελεί χρέος του.