ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Το σενάριο του ευρωβουλευτή Κασσελάκη


Μία πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία έφτασε στη στήλη, σύμφωνα με την οποία ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται εισηγήσεις να είναι υποψήφιος στις ερχόμενες ευρωεκλογές για τέσσερις πολιτικούς λόγους, που έχουν λογική: 
  • πρώτον, οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2027. Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο ντεζαβαντάζ για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς τα τέσσερα χρόνια είναι πολλά για να μην είναι εκλεγμένος και η Ν.Δ. θα του υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία ότι δεν έχει ψηφιστεί. 
  • Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την ταχύτητα με την οποία θέλει να αποκτήσει εμπειρία ο ίδιος, καθώς η Ευρωβουλή είναι ένα καλό σχολείο. 
  • Ο τρίτος λόγος είναι πως στις Βρυξέλλες θα έχει ένα πεδίο να θέσει θέματα σε ένα γήπεδο που έως τώρα θεωρείται προνομιακό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
  • Ο τέταρτος λόγος είναι καθαρά… εκλογικός. Οι ευρωεκλογές αποτελούν το μεγαλύτερο ορόσημο για τον νέο πρόεδρο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει στα ίδια ποσοστά –δεν συζητώ καν να πέσει– τότε η εσωκομματική αντιπολίτευση θα τον κατασπαράξει. Εάν όμως πατήσει το 20% τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Και σε αυτή τη μάχη μπορεί να είναι μπροστάρης.
****
Οι πρώτες μετρήσεις

Απαντες εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν να δουν τον «άγνωστο» Κασσελάκη και πώς θα πολιτευθεί. Περιμένουν, όμως, και τις πρώτες δημοσκοπήσεις για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα βγουν τις επόμενες ημέρες. Η στήλη έχει αλιεύσει ένα πρώτο στοιχείο και θα σας το πω: οι δημοσκόποι βρίσκουν υπερβολικά ψηλά τις αρνητικές γνώμες για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που όπως μου είπαν, «δεν συνηθίζεται για πρωτοεμφανιζόμενο πολιτικό». Σε κάποιες μετρήσεις, μάλιστα, οι αρνητικές γνώμες φτάνουν στο 50%. Συνεπώς, ο Κασσελάκης έχει πολλή δουλειά μπροστά του.

Στ. Παπαντωνίου
Θεωρείο / Καθημερινή