ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Από γκάφα σε γκάφα


Από «φάλτσο» σε «φάλτσο» η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Άδωνι Γεωργιάδη. Πριν τον αδειάσει το Μαξίμου, όπως έκανε με τους Θεοχάρη, Αυγενάκη, Καιρίδη, Αγαπηδάκη, Φλωρίδη και Μηταράκη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «μάζεψε» όσα είπε στο «The Third Thessaloniki Metropolitan Summit» περί μείωσης 1% των ασφαλιστικών εισφορών μέσα στο 2024 και την «έφερε» στους πραγματικούς χρόνους το 2025 και το 2027.
Μιλώντας σε συνέδριο το πρωί, υποστήριξε ότι «στις αρχές του επόμενου έτους θα μειώσουμε τις εισφορές επιπλέον 1%, τις έχουμε ήδη μειώσει κατά 4% και θέλουμε να φτάσουμε μείωση 5% των εισφορών. Δουλεύουμε πάνω σε ένα σχέδιο, το οποίο θα μας δώσει περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να κινηθούμε πιο γρήγορα στο μέλλον προς την κατεύθυνση αυτή».
Στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. όμως δεν αναφέρεται πουθενά μείωση το 2024 αλλά σε βάθος τετραετίας.
Έτσι, ήρθε μετά από λίγες ώρες νέα δήλωση όπου οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν σε δύο δόσεις: 0,5% το 2025 και 0,5% το μακρινό 2027.
Είχε προηγηθεί η γκάφα όταν δήλωνε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι κάποιος θα μπορεί να δουλεύει μέσα στην ίδια μέρα δύο οκτάωρα!. Ακολούθησε διορθωτική ανακοίνωση από την οποία απουσίαζε η συγγνώμη.