ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις καλούν την ΕΡΤ να μην προβαίνει σε ενέργειες που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον


Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, ΕΣΠΗΤ) συμπαρατάσσονται με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους εκπροσώπους τους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σπουδή της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τη σύνθεση του ΔΣ της ΕΡΤ ώστε να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις της διοίκησής της. Μια νομιμοποίηση που δόθηκε μέσω τροπολογίας της τελευταίας στιγμής από τη Βουλή και ενώ υπήρχαν ισχυρές αντιρρήσεις από τους εργαζόμενους, τη στιγμή που η χώρα οδηγείται σε εκλογές και οι όποιες αποφάσεις δεσμεύουν και τις επόμενες διοικήσεις.
Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας είναι υποχρεωμένες να επισημάνουν για μία ακόμη φορά τον εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο της ΕΡΤ στην ενημέρωση και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Στόχος της ΕΡΤ είναι να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να προσφέρει πλουραλιστική ενημέρωση.
Ως εκ τούτου, οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπό αυτό το πρίσμα και να τυγχάνουν ευρείας συναίνεσης. Σε αντίθετη περίπτωση είναι προβληματικές, δεν συμβάλλουν στην ανεξαρτησία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και τελικώς, δεν συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του δημοσίου συμφέροντος.
Κατόπιν όλων αυτών, η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους ενέργειες που επιφέρουν βαρύ πλήγμα στη λειτουργία της ΕΡΤ και καλούν τη Διοίκηση της εταιρείας να σεβαστεί πλήρως το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.